Automatisch palletiseren en depalletiseren

Welke oplossingen bieden wij voor palletiseren en depalletiseren?

Palletiseren en depalletiseren

Het palletiseren en depalletiseren van producten zijn essentiële processen in uw productieomgeving. Deze processen kunt u eenvoudig automatiseren met behulp van palletiseermachines. Zo kunt u allerlei producten, waaronder: dozen, zakken of bakken automatisch op pallets laten stapelen. U bespaart hierdoor veel tijd én u bevordert de snelheid van uw productieproces. Daarnaast zijn zware, handmatige handelingen aan het einde van de verpakkingslijn niet meer nodig. 

Snel én flexibel palletiseren? Dat kan met de nieuwe CPA-10!

Automatisch stapelen en afstapelen van producten

Veilig en stabiel transporteren begint met goed palletiseren. Het is dan ook een zeer belangrijk proces binnen uw interne flow. VMS is de Nederlandse partner van Skilled Group en vertegenwoordigt de gehele Benelux met palletiseeroplossingen.

Het proces van automatisch palletiseren bestaat uit alle activiteiten die nodig zijn om verschillende soorten producten te stapelen op een pallet of een slip-plaat op een automatisch en geoptimaliseerde manier. Skilled Robots zijn ontworpen om deze taak te hanteren en staan algemeen bekend als zeer efficiënt en betrouwbaar. Het ontwerp maakt de robots compact, veilig en gebruiksvriendelijk. Skilled Group biedt verschillende robots, compleet met een betrouwbare software voor iedere palletiseer-uitdaging.

De verschillende typen palletiseersystemen variëren van standaard configuraties tot volledig op maat gebouwde systemen. Optioneel bevatten de palletiseerrobots van Skilled volledig geautomatiseerde palletdispensers.

De integratie tussen Skilled palletiseersystemen en Skilled AGV systemen is ook mogelijk. Op deze wijze kunnen de twee systemen met elkaar communiceren. Zodra een palletiseerrobot klaar is met het stapelen van een pallet, dan stuurt hij een signaal naar de AGV. Hierna wordt de pallet automatisch weggehaald en verplaatst naar een warehouse of expeditieruimte. Een vrachtwagen rechtstreeks beladen behoort ook tot de mogelijkheden. VMS adviseert u graag over de palletiseeroplossing die het beste bij uw bedrijf en situatie past.

Rainbow palletizing

Tegenwoordig bestaan pallets steeds vaker uit verschillende producten, wat ook wel ‘rainbow-palletising’ wordt genoemd. Doordat de traditionele palletiseeroplossingen niet ideaal zijn, worden deze pallets vaak nog handmatig samengesteld.

Met de automatiseringsoplossingen van Skilled is het wel mogelijk om het palletiseerproces met verschillende SKU’s en diverse afmetingen volledig te automatiseren.

Skilled by Euroimpianti S.p.A

Skilled beschikt over ruim veertig jaar ervaring op het gebied van end-of-line automatisering en is gespecialiseerd in palletiseersystemen. Skilled zorgt in nauw overleg met de opdrachtgever voor op maat gemaakte oplossingen. Zowel het ontwerp, de enigineering als de fabricage geschiedt in eigen huis. Bij de productie van palletiseersystemen worden universele componenten gebruikt van toonaangevende leveranciers als Siemens, Sick en Rockwell Allen-Bradley.

 • Totaaloplossing voor palletiseren en depalletiseren
 • Gemakkelijk in gebruik te nemen
 • Zware, handmatige palletiseerhandelingen onnodig
Wilt u in contact komen over palletiseren & depalletiseren?
 • Skilled Palletizing
 • Skilled rainbow palletizing

Robot palletizers voor automatisch palletiseren & depalletiseren

 • Skilled - palletiseeroplossingen

  Skilled – Robot palletizers

  Het automatiseren van het palletiseerproces bestaat uit alle activiteiten die nodig zijn om verschillende soorten producten op een pallet of op een slip-sheet (unitizing) op een automatische en geoptimaliseerde manier te stapelen. Voor dit proces zijn deskundige robots ontworpen om deze taak aan te gaan en deze robots staan dan ook bekend als uiterst efficiënt en betrouwbaar. Het ideale ontwerp maakt ze compact, veilig en gebruiksvriendelijk. Skilled Group biedt verschillende soorten robots, welke compleet zijn met betrouwbare software voor iedere palletiseeruitdaging.

  • Scara Robot
  • Articulated Robot
  • Gantry Robot
 • Skilled - Scara robot

  Skilled – Scara Robot

  De Skilled Scara Robot heeft de mogelijkheid om de pick-uptool aan te passen voor een ongelimiteerd scala aan toepassingen (kartonnen dozen, bundels, tassen, blikken, haspels, enzovoort). De Scara wordt gebruikt om verschillende end-of-line uitdagingen op te lossen. De Scara robot is ideaal voor het palletiseren van meerdere lijnen en door het slimme ontwerp ook geschikt voor smalle werkgebieden.

  • Geschikte robot voor smalle werkgebieden
  • Laadvermogen 120 kg inclusief grijper
  • Ideaal voor het palletiseren van meerdere lijnen
 • Skilled - Articulated Robot

  Skilled – Articulated robot

  Articulated robots zijn robots met roterende gewrichten. Deze robots kunnen variëren van eenvoudige tweedelige structuren tot systemen met 10 of meer samenwerkende gewrichten. Ze worden aangedreven door verschillende middelen, waaronder elektromotoren. De Articulated robot kan voor verschillende toepassingen ingezet worden.

  • Verbetering van productiviteit
  • Verbeterde snelheid en nauwkeurigheid
  • Articulated robots zijn door de populariteit en levensduur goedkoper dan ooit tevoren
 • Gantry Robot - Skilled Group

  Skilled – Gantry robot

  De Gantry robot komt voort uit de behoefte om een ​​gebruiksvriendelijke en economische palletiseerrobot te leveren voor productielijnen met een lage snelheid. Vanwege het eenvoudige ontwerp en de modulaire constructie kan de installatie en het opstarten in enkele dagen worden voltooid. Een Gantry (of portaal) robot kan bewegen over een horizontaal vlak en wordt ook wel een ”lineaire” robot genoemd. De Gantry wordt meestal ingezet voor pick & place-toepassingen.

  • Ideaal voor het palletiseren van 1 product tegelijk (speciale palletiser)
  • Ook mogelijk om meerdere productlijnen te palletiseren
  • Geschikt voor zeer zware producten met behulp van een gecentraliseerd palletiseergebied

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS