Robot palletizers

Robot palletizers: scara, articulated en gantry

Heeft u een uitdaging op het gebied van het automatisch palletiseren van producten zoals dozen, trays of kratten? Met flexibele en nauwkeurige palletiseeroplossingen kunt u dit proces verbeteren. Zo kunnen we u de volgende robot palletizers bieden in samenwerking met onze partner Skilled Group:

 • Scara robot
 • Articulated robot
 • Gantry robot
Benieuwd wat een robot palletizer voor uw bedrijf kan betekenen?

 • Skilled - Scara robot

  Skilled – Scara Robot

  De Skilled Scara Robot heeft de mogelijkheid om de pick-uptool aan te passen voor een ongelimiteerd scala aan toepassingen (kartonnen dozen, bundels, tassen, blikken, haspels, enzovoort). De Scara wordt gebruikt om verschillende end-of-line uitdagingen op te lossen. De Scara robot is ideaal voor het palletiseren van meerdere lijnen en door het slimme ontwerp ook geschikt voor smalle werkgebieden.

  • Geschikte robot voor smalle werkgebieden
  • Laadvermogen 120 kg inclusief grijper
  • Ideaal voor het palletiseren van meerdere lijnen
 • Skilled - Articulated Robot

  Skilled – Articulated robot

  Articulated robots zijn robots met roterende gewrichten. Deze robots kunnen variëren van eenvoudige tweedelige structuren tot systemen met 10 of meer samenwerkende gewrichten. Ze worden aangedreven door verschillende middelen, waaronder elektromotoren. De Articulated robot kan voor verschillende toepassingen ingezet worden.

  • Verbetering van productiviteit
  • Verbeterde snelheid en nauwkeurigheid
  • Articulated robots zijn door de populariteit en levensduur goedkoper dan ooit tevoren
 • Gantry Robot - Skilled Group

  Skilled – Gantry robot

  De Gantry robot komt voort uit de behoefte om een ​​gebruiksvriendelijke en economische palletiseerrobot te leveren voor productielijnen met een lage snelheid. Vanwege het eenvoudige ontwerp en de modulaire constructie kan de installatie en het opstarten in enkele dagen worden voltooid. Een Gantry (of portaal) robot kan bewegen over een horizontaal vlak en wordt ook wel een ”lineaire” robot genoemd. De Gantry wordt meestal ingezet voor pick & place-toepassingen.

  • Ideaal voor het palletiseren van 1 product tegelijk (speciale palletiser)
  • Ook mogelijk om meerdere productlijnen te palletiseren
  • Geschikt voor zeer zware producten met behulp van een gecentraliseerd palletiseergebied

Palletiseren met de flexibele Scara Robot

De 504 robot is een elektromechanische robot met een gearticuleerde structuur van het type SCARA met 4 geïnterpoleerde assen en een werkgebied van 360°. Dankzij de hoge flexibiliteit en de mogelijkheid om de pick-up tool aan te passen voor een onbeperkt aantal toepassingen (kartonnen dozen, bundels, warmtegekrompen trays, zakken, blikken, haspels, enz.), is de Skilled 504 in duizenden fabrieken wereldwijd gebruikt om een ​​groot aantal uitdagingen op te lossen.

Skilled 504 SCARA robot

Vermogen 120 kg inclusief grijper
Aantal assen
4
Performance 800 cycli/uur

 

Skilled Scara Robot

Verbeter de snelheid en nauwkeurigheid met een Articulated robot

Articulated robots zijn robots met roterende gewrichten. Deze robots kunnen variëren van eenvoudige constructies met twee gewrichten tot systemen met 10 of meer gewrichten. Ze worden aangedreven door verschillende middelen, waaronder elektromotoren. Een knikrobot, zoals de Skilled 304 of 603, is een robot die voor verschillende toepassingen kan worden ingezet en een groot werkbereik heeft. Deze robots zijn in staat om de productiviteit van een bedrijf te verbeteren door de snelheid en nauwkeurigheid, wat ook de kwaliteit van het geproduceerde product verbetert.

Skilled 304 Articulated Arm

Vermogen 40 kg (88 lb)
Aantal assen
4
Cycli/uur: Max. 2400
Werkgebied 310°
Omgeving 5 °C / 55 °C (41 °F / 131 °F)

Skilled - Articulated Robot

Skilled 603 Articulated Arm

Vermogen 180 kg (397 lb)
Aantal assen
4
Cycli/uur: Max. 900
Werkgebied 360°
Omgeving 5 °C / 55 °C (41 °F / 131 °F)

Pick-and-place toepassingen met een portaalrobot

De Skilled 101 portaalrobot heeft een eenvoudig ontwerp en door de modulaire opbouw kan de installatie en het opstarten in enkele dagen worden voltooid. De portaalrobot vereist minimale vloeroppervlakte en kan worden aangepast aan elk bestaande producttransportband en verpakkingslijn. Afhankelijk van de behoefte kan deze worden geleverd met een enkel of dubbel palletstation, met een automatisch palletmagazijn, een slipsheetmagazijn en met transportband voor volle pallets.

De Skilled 101 portaalrobot wordt beheerd door eenvoudige software en is ideaal voor het palletiseren van 1 product tegelijk (dedicated palletiser)

Skilled 101 gantry robot

Vermogen 40 kg, inclusief grijper
Aantal assen
4 assen en telescopische arm
Cycli/uur: 600

De Skilled CGR-1000 portaalrobot is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende behoeften op het gebied van material handling. Met het robuuste ontwerp en gepatenteerd aandrijfsysteem biedt de portaalrobot standaard laadvermogens tot 1000 kg. Bovendien kan het werkgebied van de robot 75 m lang en meer dan 15 m breed worden. Dit maakt de Skilled CGR-1000 portaalrobot het meest veelzijdige portaal voor toepassingen met meerdere SKU’s.

De portaalrobot is ideaal voor het palletiseren van meerdere productlijnen en zeer zware producten met behulp van een gecentraliseerd palletiseergebied.

Skilled CGR-1000 gantry robot

Vermogen Standaard laadvermogen van 450 kg en 900 kg
Aantal assen
3 tot 5
Cycli/uur: 600

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden van een robot palletizer

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een robot palletizer voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier.

Copyright VMS