Retrofit

Maak uw bestaande machines weer klaar voor de toekomst

Verleng de levensduur van uw bestaande machines met retrofit

Veel bedrijven willen graag nog wat jaren door met hun oude, vertrouwde machine of installatie. Het is alleen bij gedateerde besturingen vaak niet meer mogelijk om bepaalde componenten te verkrijgen. Door een retrofit uit te voeren, kan de machine of installatie gemoderniseerd of omgebouwd worden. Zo kan de machine langer gebruikt worden. Het is hierbij belangrijk dat een retrofit op een professionele manier wordt uitgevoerd. De software moet opnieuw geïnstalleerd worden en de juiste machineonderdelen zijn nodig om een retrofit uit te voeren. Onze gekwalificeerde engineers kunnen dit voor u doen.

Heeft u vragen over een retrofit van uw machine?

Retrofitten voor verhoogde productiviteit en kostenbesparing

Naast dat bedrijven nog een aantal jaar door willen met hun huidige machines, is het voor bedrijven ook belangrijk om een flexibele productieafdeling te hebben, zodat er snel ingespeeld kan worden op nieuwe marktmogelijkheden. Ook hiervoor dienen gedateerde machines of installaties gemoderniseerd, uitgebreid of omgebouwd te worden. Ook dat kan met retrofit!

Door uw machines om te bouwen met de nieuwste technologieën verhoogt u de productiviteit. Ook is dit naar verloop van tijd nodig, want na langdurig gebruik van machines kunnen er veiligheidsgebreken ontstaan. De besturings- en aandrijftechniek is vaak verouderd, maar de mechanische componenten zijn nog helemaal intact.

Retrofit

Door de retrofits goed te plannen kunnen uw bestaande machines worden uitgerust met de nieuwste besturings-, elektro- en veiligheidstechniek. Dit is vaak kosten efficiënter dan het aanschaffen van een compleet nieuwe machine.

Uw voordelen met een retrofit:

 • Modernisering van uw machine of installatie met de nieuwste technologie
 • Verlenging van de levensduur van het systeem
 • Vaak kosten effiënter dan een compleet nieuwe machine of installatie
 • Investeringen kunnen worden gepland en begroot
 • Toevoeging van de huidige technologieën
 • Interface optimalisatie
 • Update of integratie van een WMS (Warehouse Management System) en de koppeling met ERP-systemen

Ons technische team staat voor u klaar

 • Rogier voert onderhoud uit

  Manager Service Department

  Rogier is Allround Technisch Monteur op het gebied van techniek. Hij heeft wereldwijde opdrachten uitgevoerd en geeft leiding aan het service team van VMS. Hij draagt zorg voor de klantcontacten met betrekking tot aftersales & service.

 • Danny

  Service Engineer

  Danny is onze jongste engineer. Hij volgt de opleiding tot Robot Coördinator. In de toekomst zal Danny dan ook zeker zijn meerwaarde hebben op nieuwe automatiseringsopdrachten waarbij robotica aan te pas komt.

 • Service monteur

  Reno is onze nieuwste servicemonteur. Hij heeft ruime ervaring als A drukker waarna hij 2 jaar in de technische dienst gewerkt bij een groot Print bedrijf. Hij gaat nu zijn technische kennis inzetten voor de klanten van VMS

Heeft u een vraag over retrofitten?

Stel uw vraag via het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Copyright VMS