Automatisering in Fashion and Apparel

Wat kunnen wij betekenen voor de kledingindustrie?

Automatiseringsoplossingen speciaal voor de kledingindustrie

De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Niet alleen massale automatisering, maar vooral intelligente automatisering is hier vereist. Wij bieden in samenwerking met onze partners oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen. Denk hierbij aan e-commerce en fysieke winkels.

Direct in contact komen over onze oplossingen voor de kledingindustrie?

Sorteeroplossingen van Ferag

De materiaalstroomoplossingen van Ferag scoren punten in logistiek met flexibiliteit en schaalbaarheid in goederendistributie. De modulaire transportbandtechnologie zorgt voor een gemakkelijk te volgen koppeling tussen processen, bespaart middelen en verhoogt de efficiëntie. Dit zorgt voor de ideale omstandigheden om ononderbroken in transportsecties zonder overslagstations te voorzien. 

De transport- en sorteeroplossingen zijn in staat om het volledige spectrum van volumes in de kledingindustrie te verwerken. De 100% nauwkeurigheid in het afhandelen van orders speelt ook een cruciale rol. De technologie die hiervoor wordt gebruikt, is onderhoudsarm en energiezuinig. Ferag biedt onder andere oplossingen als:

 • Skyfall
 • Denisort (compact)

Skyfall

Skyfall is een uniek hangbaansysteem dat gebruik maakt van de zwaartekracht en de derde dimensie. Door een eenvoudig railprofiel met rollichamen kunnen de meest uiteenlopende artikelen tot 10 kilogram van A naar B worden vervoerd. Er zijn twee typen shuttles beschikbaar: type M voor artikelen tot 3 kg en type L die tot 10 kg kan dragen. Wanneer het gewicht boven de 10 kilogram komt, wordt er gebruik gemaakt van trolleysystemen. Hierdoor kunnen de lastdragende adapters op de hangers worden aangepast aan vrijwel elke klantspecifieke wens.

Het proces van laden en lossen van pouches, oppakken, overdragen, wegen, uitwerpen, labelen etc. zijn functies die Skyfall met hoge snelheid uitvoert in een enkel vlak of in de derde dimensie. Het bufferen van items tussen twee processen met verschillende doorvoersnelheden en buffering in het algemeen, is een van de grote sterke punten van Skyfall. De ontkoppeling van geïntegreerde processen maakt het oplossen van technische problemen mogelijk, evenals de compensatie van variaties in de doorvoersnelheid. De buffer bespaart ruimte en energie en kan worden aangepast aan de exacte productie-eisen.

Denisort

De Denisort is een kantelbare traysorteerder die zowel transport, sorting en orderpicking mogelijk maakt. De oplossing maakt een continue materiaalstroom over meerdere niveaus mogelijk en voldoet daardoor aan de intralogistieke vereisten voor e-commerce. De verschillende formaten trays, die willekeurig aan elkaar kunnen worden geregen, zorgen voor maximale flexibiliteit. Op deze manier kunnen producten van verschillende formaten namelijk met hoge doorvoersnelheden worden verwerkt. De kantelbare trays kunnen indien nodig naar beide zijden worden geopend, terwijl de getransporteerde goederen voorzichtig en zorgvuldig worden behandeld. Zelfs kwetsbare producten zoals medicijnflesjes kunnen worden verwerkt.

 • Ferag Skyfall Fashion
 • Ferag Denisort tilt tray sorter

Goods to Person

Om in te spelen op de vereisten voor snelle levering, hoge ordervolumes en grote SKU’s zijn er verschillende oplossingen. Zo is er de Goods to Person oplossing die het continu picken van producten mogelijk maakt door intelligente ordergroepering. Bij uitdagingen omtrent productretouren en hoge foutpercentages, zorgt een Good to Person oplossing voor vermindering van pickproblemen en inzicht in de voorraad door intelligente voorraadanalyses. Hiermee bewaakt u het hele proces om nauwkeurigheid te garanderen. 

Bij de Goods to Person oplossing maakt u efficiënt gebruik van magazijnruimtes met hoge planken en opslag met een hoge dichtheid. De technologie achter Goods to Person maakt intelligent tellen en automatische ABC-verdelingen van planken mogelijk. 

Bin to Person

Bin to Person en Goods to Person zijn beide goede oplossingen om in te spelen op de grote en moeilijk te voorspellen verkoopschommelingen. Ook voor het nauwkeurig leveren van de bestellingen zijn deze oplossingen geschikt. 

Bij de Bin to Person oplossing kunnen robots eenvoudig worden toegevoegd of verwijderd tijdens en na de piek in uw verkoop. Ook kunnen deze robots op meerdere niveaus binnen uw magazijn de producten picken en verplaatsen.

 • Geekplus Moving
 • Bin To Person Picking

Wilt u ook uw processen automatiseren?

Wij komen graag met u in contact voor de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier en u krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS