Over onze partner voor omsnoeringsmachines

Het Duitse SMB (Schwede Machinenbau GmbH) houdt zich sinds 1987 uitsluitend bezig met omsnoeringstechnologieën. Dit doen zij op het gebied van smalband omsnoering voor de verwerking van kunststof omsnoering van PP- en PET-materialen met een breedte van 5 tot 15 mm. Door de samenwerking met deze hoogwaardige partner kunnen wij betrouwbare en kwalitatieve omsnoeringsmachines bieden. Hiernaast levert VMS ook verbruiksmaterialen zoals omsnoeringsbanden, hecht-en nietdraad.

Direct meer weten over de meest veelzijdige volautomatische omsnoeringsmachine?

Oplossingen voor omsnoeren van SMB

SMB heeft een vijftal productgroepen die uw bedrijf kunnen helpen met omsnoering.

 • Automatische omsnoeringsmachine
 • Volautomatische omsnoeringsmachines
 • Omsnoeringsmachines
 • Omsnoeringsmodules
 • Transportbandtechnologie

Automatische omsnoeringsmachine

De automatische omsnoeringsmachines worden handmatig geladen en het automatisch omsnoeren wordt geactiveerd door de operator. Deze machines zijn perfect voor alle toepassingen die hoge prestaties, betrouwbaarheid en een lange levensduur vereisen. Het proces bij automatisch omsnoeren omvat het traploos meten van de bundelhoogte en vervolgens het automatische aanpassen van de optimale riemspanning. Dit ontlast de operator en verhoogt de productiviteit.

Bijzonder is het optioneel verkrijgbare automatische riemspansysteem. Met dit gepatenteerde proces, exclusief verkrijgbaar bij SMB, wordt de pakkethoogte continu gemeten en wordt vervolgens automatisch de optimale bandspanning ingesteld.

Smb Neo Machine

Volautomatische omsnoeringsmachine

De volautomatische omsnoeringsmachines zijn geschikt voor integratie in volautomatische verpakkings- en verzendlijnen, waar zowel het laden als het vrijgeven van het omsnoeringsband automatisch plaatsvindt. Deze machines staan bekend om de lange levensduur en laag onderhoud. Zo is het eerste onderhoud aan de sluiteenheid pas nodig na 3 miljoen spanbanden.

Bij veel van de verschillende volautomatische omsnoeringsmachines behoort het automatische riemspansysteem tot de standaarduitrusting. Dit garandeert een zachte omsnoering en voorkomt tussenkomst van de operator.

SMB Cor

Omsnoeringsmachines

Naast de (vol)automatische omsnoeringsmachines, kunnen stand-alone producten, zoals omsnoeringsmachines, zelf of met de juiste transporttechniek gecombineerd worden tot systemen die optimaal op elkaar afgestemd zijn. Dit minimaliseert functionele en integratierisico’s en geeft u langdurige zekerheid voor uw investering.

SMB Inline

Omsnoeringsmodules

Naast de stand-alone omsnoeringsmachines kunnen wij ook omsnoeringsmodules bieden als onderdeel van hogere verpakkingssystemen. Door het modulaire ontwerp kan elke deelfunctie van een omsnoeringsmachine flexibel worden ingedeeld. Integratie is mogelijk in veel systemen.

Smb omsnoeringsmodules

Transportbandtechnologie

Met SMB-transportbandtechnologie worden SMB-omsnoeringsmachines functionele omsnoeringslijnen. Optimaal op elkaar afgestemde interfaces zorgen voor een soepele inbedrijfstelling en een foutloze werking van uw systeem.

 

Smb transportbandtechnologie

Ook benieuwd naar de omsnoeringsmogelijkheden van SMB voor uw bedrijf?

Bent u (ook) opzoek naar omsnoeringsband?

VMS heeft 30+ jaar ervaring in de omsnoeringstechnologie en levert al jaren diverse soorten verbruiksmaterialen. Het omsnoeren van pakketten en pallets blijft namelijk een belangrijke taak. Hiermee worden producten gebundeld, vastgemaakt en verstevigd met een stalen- of kunststofband. Dit zorgt ervoor dat de palletladingen en pakketten worden gestabiliseerd en op een veilige manier getransporteerd worden.

Bij VMS kunt u terecht voor PP en PET omsnoeringsband, hecht- en nietdraad. Ontdek de mogelijkheden!

Meer weten over de omsnoeringsoplossingen van VMS?
 • SMB Pro
 • SMB Inline

SMB zorgt voor winstgevendheid van uw investering

SMB is begonnen in de grafische industrie, vooral in de extreem veeleisende krantenproductie. SMB wordt gezien als één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige omsnoeringsmachines. De goede reputatie komt door de beschikbaarheid en betrouwbaarheid, levensduur en zuinigheid.

Modulair assortiment

In de loop der jaren heeft SMB haar productportfolio continu uitgebreid. Door onze samenwerking met SMB kunnen we de juiste oplossing bieden met het modulaire assortiment voor het omsnoeren van een breed scala aan producten in een breed scala van industrieën.

Hoogwaardige machines zijn echter slechts een onderdeel van de uitgebreide servicecatalogus. De overige onderdelen zijn:

 • Zorgvuldige analyse van de taak;
 • Klantspecifieke configuratie;
 • Tijdige levering;
 • Montage en inbedrijfstelling;
 • Efficiënte training van operators en onderhoudstechnici;
 • Gekwalificeerde klantenservice;
 • Permanent betrouwbare levering van reserveonderdelen.

Het is de combinatie van deze factoren die zorgt voor de winstgevendheid van uw investering op de lange termijn, die centraal staat in al onze activiteiten. Daarom werkt SMB hard en stellen zij hoge eisen aan henzelf en de medewerkers, maar ook aan onze leveranciers en distributiepartners.

Omsnoeringsmogelijkheden

VMS vertegenwoordigt de omsnoeringstechnologieën van het Duitse SMB Schwede Machinenbau GmbH. Door de samenwerking met SMB biedt VMS haar klanten een breed scala aan omsnoeringsmogelijkheden. Van handomsnoeringsmachines tot volautomatische omsnoeringsmachines en inline systemen. Het uitgebreide assortiment maakt dat er voor iedere branche een geschikte machine is. Zoals een volautomatische omsnoeringsmachine voor de krantenindustrie en de RVS uitvoering voor de voedselindustrie.

Naast de omsnoeringsmachines levert VMS al jaren diverse soorten omsnoeringsbanden, hecht- en nietdraad voor allerlei typen machines.

Wilt u in contact komen over de omsnoeringsmogelijkheden van SMB voor uw bedrijf?

Bekijk de downloads van SMB

 • SMB Cor

  Informatie over SMB Cor

 • SMB Cube

  Informatie over SMB Cube

 • SMB Nano

  Informatie over SMB Nano

 • SMB Neo

  Informatie over SMB Neo

 • SMB Vero C

  Informatie over SMB Vero-C

 • SMB Inline

  Informatie over SMB Pro

Copyright VMS