Automatisch picken, verpakken en sorteren voor e-commerce

Wat kunnen wij betekenen voor e-commerce?

Maak uw e-commerce bedrijf klaar voor de toekomst met automatisering

Tegenwoordig is e-commerce voor veel bedrijven het belangrijkste verkoopkanaal. Traditionele handmatige magazijnoperatie kan dan ook niet meer voldoen aan de veeleisende marktvraag. Goederen moeten bijna permanent beschikbaar zijn, een snelle levering na ontvangst van bestellingen is belangrijk en er zijn toenemende eisen aan retourbeheer. Dit zijn slechts enkele uitdagingen binnen de e-commerce en online retail. VMS biedt in samenwerking met onze partners schaalbare, betrouwbare en efficiënte oplossingen.

Op maat gemaakte oplossingen voor e-commerce

Wij werken samen met hoogwaardige partners en hierdoor kunnen wij intelligente oplossingen bieden voor uw online retail bedrijf. Onze systemen vormen de basis voor op maat gemaakte oplossingen van elke omvang. In de toekomst kan uw assortiment bijvoorbeeld veranderen en hiervoor zijn flexibele en schaalbare oplossingen vereist, die gemakkelijk zijn uit te breiden. Onze machines hanteren daarom verschillende goederen in alle vormen, materialen en soorten verpakkingen. Hiermee zorgen wij voor zinvolle automatisering van uw bedrijfsprocessen.

Voor uitdagende vraagstukken bieden wij onder andere oplossingen voor picking, sorting en packaging. We lichten deze verder toe.

Picking

Het pickproces is vaak tijdrovend en die tijd is er niet wegens de groeiversnellingen binnen e-commerce. Daarnaast zijn de traditionele oplossingen vaak beperkt qua flexibiliteit en schaalbaarheid.

Een nieuwe generatie van flexibele en schaalbare technologieën biedt uitkomst. Een voorbeeld daarvan zijn de autonome mobiele robots (AMR). Deze robots vinden aan de hand van een raster van QR-codes op de vloer zelfstandig hun weg door het magazijn.

Goods-to-Person picking

De situatie in magazijnen wordt omgedraaid: de orderpickers hoeven niet langer naar de goederen te lopen, maar de goederen komen naar hen toe. Denk aan robots die een stellingkast met verschillende goederen naar een orderpickstation brengen. Dit noemen we ook wel Goods-to-Person-picking.

Hierdoor hoeven operators geen producten meer te zoeken en wordt de leverbetrouwbaarheid verhoogt. Met deze manier van picken voldoet u aan de uitdagende verwerkingsbehoefte door compacte, veilige opslag te combineren met de hoge snelheid en de nauwkeurigheid van geleid picken. Dit resulteert in goede orderpickprestaties. Een goods-to-person-oplossing is het antwoord op de volgende uitdagingen:

 • Grote bestellingen
 • Grote SKU en lage voorraad
 • Hoge pieken
 • Lage pickefficiëntie van bestellingen met meerdere producten
 • Tijdsdruk

Met een Goods-to-Person-picksysteem wordt uw magazijnruimte zo efficiënt als mogelijk ingericht. Daarnaast is het mogelijk om op een ergonomische manier te picken, zodat ook uw operators optimaal kunnen presteren. Het picksysteem verbetert de pickefficiëntie met 2 tot 3 keer in vergelijking met handmatig picken.

Bin-to-Person

Ook is er de Bin-to-Person-oplossing. Dit is een minder bekende toepassing waarbij de AMR robots zelfstandig bakken uit een bakkenmagazijn halen.

Bin To Person Picking

C200M new heights

Heeft u een vraag over de oplossingen voor uw pickproces?

Vraag uw gratis whitepaper aan!

Meer weten over de toekomst van verpakkingen in e-commerce? Vraag de (gratis) whitepaper aan.

Whitepaper Sitma

Sorting

Het sorteerproces is vaak zeer arbeidsintensief voor e-commerce-bedrijven en het foutmarge ligt vrij hoog. Orderpickers moeten namelijk allerlei verschillende producten bij elkaar verzamelen en deze naar het orderpickstation brengen. Echter, dit proces kan eenvoudig geoptimaliseerd worden. Hiervoor zetten we bijvoorbeeld robots in of de intelligente sorteeroplossingen van Ferag.

De AMR robots worden aangedreven door innovatieve AI-algoritmen om maximale sorteerefficiëntie te bereiken. De benodigde tijd voor het sorteren wordt verkort doordat de robots de meest effectieve route vinden. De zelfrijdende robots voeren automatisch een snelle sortering uit en brengen de ladingen naar de juiste bestemmingspunten. De efficiëntie van een automatische sorteeroplossing kan tot 10 keer hoger zijn dan bij handmatig sorteren.

Het is bewezen dat het de arbeidsintensiteit vermindert en de nauwkeurigheid verbetert. Het is geschikt voor het sorteren van scenario’s in verschillende industrieën zoals kleding, 3C (computers, communicatie, consumentenelektronica), FMCG en pakketdiensten. Daarnaast is er ook sortering mogelijk over meerdere lagen. Hierbij werken de robots op verschillende niveauplatforms.

Ferag

Ook de oplossingen van Ferag voldoen aan de intralogistieke eisen van de e-commerce. De Denisort Compact bijvoorbeeld zorgt bijvoorbeeld voor een continue stroom van materialen, wat de verwerkingsstroom bevordert en de procesbetrouwbaarheid verhoogt.

Aangezien een assortiment in de toekomst kan veranderen, zijn flexibele en schaalbare oplossingen nodig die eenvoudig kunnen worden uitgebreid. Dat kan Ferag bieden voor verschillende goederen in allerlei vormen, materialen en soorten verpakkingen. De systemen van Ferag kunnen gemakkelijk gebruikt worden in krappe ruimtes binnen het magazijn, maar kunnen ook meegroeien met uw bedrijf.

Ferag Denisort Compact

Meer weten over intelligente sorteeroplossingen?
 • Denisort E-commerce

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS