Techniweb logo

Over onze partner Techniweb

Opgericht in 1999 in het zuiden van Parijs, heeft Techniweb in de loop der jaren een heel ander schoonmaakproces ontwikkeld voor de kranten en commerciële webpersen. Deze evoluties leiden nu tot een revolutie in de reinigingsprocedures en -methoden in de krantenindustrie.

 • Aangepast aan de maatschappelijke evoluties
 • Eenvoudig in gebruik
 • Automatische reinigingsoplossingen
Benieuwd wat de oplossingen van Techniweb voor uw bedrijf kunnen betekenen?

De oplossingen van Techniweb

De papier- en grafische industrie moeten zich aanpassen aan de maatschappelijke evoluties waarmee we nu worden geconfronteerd met digitale revolutie. Voortaan moet een technologie eenvoudig te gebruiken, kostenbesparend, milieuvriendelijk en jarenlang betrouwbaar zijn. Hieronder zijn de producten beschreven waarmee Techniweb dat mogelijk maakt.

Technocleaner Newspaper

De technocleaner gebruikt het papier als drager voor een speciaal samengesteld reinigingsmiddel voor micro-emulsies dat op elke zijde van het web wordt gespoten met een zeer specifieke wasvolgorde voor elk programma. De actie van het papier dat door de pers loopt, verwijdert snel inkt en papierlint.

De controle van de persfuncties tijdens het proces maakt het wassen van inkt- en dempingsrollen zeer effectief. De wasunit is samengesteld uit twee sproeistangen in een kamer van plaatstaal. Het web-up systeem gaat door de wasunit die zich boven de spoelstandaard bevindt.

Technocleaner Heatset

De technocleaner gebruikt het papier als drager voor een speciaal samengesteld reinigingsmiddel voor micro-emulsies dat op elke zijde van het web wordt gespoten. Door de werking van het papier dat door de pers loopt, wordt de ophoping van inkt en papierlint van dekens en dempende rollen zeer effectief verwijderd. De wassequenties zijn erg kort en worden automatisch op volle snelheid geactiveerd tijdens de vliegende verbinding.

Micro-emulsie

Voor micro-emulsies maakt Techniweb gebruik van de Technocleaner dat papier gebruikt als drager voor een speciaal samengesteld reinigingsmiddel dat op elke zijde van het web wordt gespoten. Het wasproces heeft oplosmiddel nodig om inkt te reinigen en water om papierstof te verwijderen. Water is ingekapseld in de oplosmiddelfase, wat het proces effectief en betrouwbaar maakt met een zeer stabiel micro-emulsie-reinigingsmiddel.

Papercleaner

De papercleaner is een contactloos vacuümsysteem dat is ontworpen om een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing te bieden bij het reinigen van het web. Deze bevat een ionisatiebalk om statische elektriciteit op het papier te neutraliseren en heeft een geïntegreerde borstel om stof te verwijderen.

Daarnaast is er ook de combicleaner. Dit is een combinatie tussen de techno- en papercleaner.

Waterbehandeling

Techniweb ontwikkelt al 20 jaar oplossingen voor waterbehandeling van de fount-oplossingen in de grafische industrie. De systemen voor omgekeerde osmose van het besturingssysteem bieden een perfecte standaardisatie van het ongezuiverde water vóór het doseren en het offsetdrukproces. Ze zorgen voor een continue recycling van de fount-oplossing zonder enige invloed op de chemische specificaties van deze oplossingen.

 • Techniweb Cleaning Systems

Techniweb zorgt voor revolutie in reinigingsprocedures

De sleutel voor de revolutie in de reinigingsprocedures en -methoden in de krantenindustrie was om het web voor het hele proces te gebruiken met een minimale impact op het papierafval. Slechts één systeem per web kan nu zorgen voor een wereldwijde reiniging van dekens, inkt- / bevochtigingsrollen, geleiderollen en gemeenschappelijke afdrukcilinders op krantenpersen. Binnen 18 jaar na ontwikkeling zijn meer dan 1000 webben uitgerust met Technocleaners over de hele wereld, op alle soorten krantenpersen.

Een andere wereld

Papier- en grafische industrie moeten zich aanpassen aan de maatschappelijke evoluties waar we nu voor staan ​​met digitale revolutie.

Een verschillende filosofie

Vanaf nu moet een technologie eenvoudig te gebruiken, kosteneffectief, milieuvriendelijk en jarenlange betrouwbare productie bieden.

Een andere oplossing

Automatische reinigingsoplossingen uit het verleden waren zware kapitaaluitgaven met hoge operationele kosten. De situatie biedt geen keuze meer uit onvoldoende oplossingen.

Wilt u in contact komen over de mogelijkheden van Techniweb voor uw bedrijf?

Bekijk de downloads van Techniweb

 • Techniweb Cleaning Sytems Newspaper

  Informatie over Cleaning Systems Newspaper

 • Techniweb Cleaning Systems

  Informatie over Cleaning Systems Commercial

 • technocleaner coldset

  Informatie over techniek Techniweb

Copyright VMS