AGV

Welke oplossingen bieden wij op het gebied van Automated Guided Vehicles?

Automated Guided Vehicle

De AGV staat voor een Automatisch Geleid Voertuig (ofwel Automatic Guided Vehicle). Dit is misschien niet meer helemaal de juiste term, want de nieuwste voertuigen worden niet langer geleid. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken bewegen deze onbemande voertuigen namelijk zelfstandig door een ruimte.

Een AGV is een computer op wielen die geprogrammeerd is voor een specifieke taak. Hierbij kunt u denken aan de afvoer van goederen van een productielijn naar een vast punt in een magazijn. Dat zijn taken die waarschijnlijk jarenlang elke dag hetzelfde uitgevoerd worden. Deze werkzaamheden kunnen daarom heel goed door een automatisch geleid voertuig uitgevoerd worden. Deze is namelijk voor die specifieke taak geoptimaliseerd.

Benieuwd wat AGV systemen voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Een interessante oplossing voor overbodige kosten: AGV

Wist u dat u ruim een derde van uw interne processen kunt automatiseren? Bedrijven maken vaak overbodige kosten voor het intern transporteren van goederen. Wij leggen u graag uit hoe u die overbodige kosten kunt verminderen aan de hand van een interessante oplossing, namelijk de AGV.

AGV’s (Automated Guided Vehicle ofwel Automatisch geleide voertuigen) zijn volledig geautomatiseerde en onbemande transportvoertuigen. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken beweegt dit voertuig zelfstandig door een ruimte en hierdoor zijn aanpassingen aan machines of gebouwen niet noodzakelijk.

VMS werkt al jarenlang samen met partners voor het bieden van transportoplossingen. Onze oplossingen zijn inzetbaar in magazijnen en in productie- en distributieomgevingen om allerlei soorten goederen te transporteren. Dankzij de automatisering van uw productflow worden de kosten, die geen waarde aan de producten toevoegen, geminimaliseerd. Zo hebben AGV’s geen pauze nodig en verhogen ze de veiligheid aanzienlijk. Schades of ongelukken zijn verleden tijd. Hierdoor is er sprake van een directe verlaging van de operationele kosten.

Een AGV is een flexibel en modulaire systeem, wat eenvoudig aan te passen of uit te breiden is. Ook zijn de voertuigen integreerbaar in situaties zoals bestaande warehouse management systemen. De AGV is al met al een interessante oplossing door de aantrekkelijke investeringswaarde en eenvoudige implementatie.

Voordelen

Het inzetten van AGV’s biedt, naast de vermindering van kosten, meer voordelen. Wij werken samen met onze partner Skilled om AGV-oplossingen te bieden van hoogstaande kwaliteit. Zowel het ontwerp, de enigineering als de fabricage wordt door Skilled uitgevoerd en bij de productie van Skilled AGV’s worden universele componenten gebruikt van toonaangevende leveranciers als Siemens, Sick en Rockwell Allen-Bradley.

 • De voertuigen zijn 24/7 inzetbaar en zeer flexibel
 • AGV’s zijn zeer betrouwbaar
 • Verbetering van snelheid en nauwkeurigheid
Wilt u in contact komen over onze geautomatiseerde oplossingen?
 • Skilled ATL
 • Skilled RGV

Geautomatiseerde voertuigen voor uw interne processen

 • Skilled AGV systemen

  Skilled – AGV systemen

  AGV (Automated Guided Vehicle ofwel Automatisch geleide voertuigen) zijn volledig geautomatiseerde en onbemande transportvoertuigen. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken manoeuvreren deze onbemande voertuigen zelfstandig door de ruimte. Hierdoor zijn aanpassingen aan machines of gebouwen niet noodzakelijk. Skilled AGV systemen zijn inzetbaar in magazijnen, productie- en distributie omgevingen om alle soorten goederen te transporteren.

  • Grote energiebesparing
  • Bijzonder eenvoudig te installeren en uit te breiden
  • Universeel bruikbaar, modulair en programmeerbaar
 • Skilled – RGV systemen

  Skilled RGV is een voertuigsysteem dat is gemaakt op basis van dezelfde algemene beginselen als die voor de Laser Guided Vehicles (LGV's). Het voertuig rijdt langs een rechte rail op vloerniveau en wordt uitsluitend gebruikt voor rechte lijnen. De integratie met Skilled Robots palletiseersystemen maakt end-of-line automation mogelijk met een aanzienlijke kostenbesparing en stijging van efficiëntie.

  • Het volledig verpakken en de opslag van pallets onder gelijktijdige automatische toevoer van lege pallets
  • Modulair systeem en een grote flexibiliteit
  • Perfecte naleving van wet- en regelgeving
 • Skilled ATL

  Skilled – ATL systemen

  ATL (Automatic Truck loading) verwijst naar de automatisering van het laden van vrachtwagens en aanhangwagens met behulp van verschillende soorten AGV systemen. De ATL is ontwikkeld door de toenemende vraag naar automatisering in het afzetgebied. Industrieën zoals voedsel en dranken, papier, automotive, chemie, zuivel en glas gebruiken ATL systemen.

  • In staat om zelfstandig te werken in laadgebieden
  • Kan zelfstandig pallets laden op vrachtwagens
  • Geschikt voor veel industrieën
 • Skilled LGV Systemen

  Skilled – LGV systemen

  Skilled LGV (Laser Guided Vehicle) is een automatische vorkheftruck die, samen met de Skilled palletiseersystemen, volledige "end-of-line" automatisering mogelijk maakt. De LGV's zijn meestal uitgerust met vorken die geschikt zijn voor een enkele pallet / dubbele pallets of zelfs pallets die tot 10 meter in een magazijn moeten worden getild. De LGV's passen in elk gebied of industrie waar een vorkherftruck wordt gebruikt.

  • Zeer eenvoudige installatie op de locatie van de klant, wat productiviteitstijd bespaart
  • Dankzij de modulariteit kan het systeem eenvoudig worden aangepast aan toekomstige productiebehoeften
  • Transport van verschillende producten en pallets, afkomstig van verschillende productielijnen, van en naar het opslag- en vrachtwagengebieden

Bekijk de downloads over AGV's

 • Skilled LGV Systemen

  Informatie over de Skilled LGV

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS