Food and Beverages

Wat kunnen wij betekenen voor de voedsel- en drankindustrie?

Optimalisatie logistieke processen in voedsel- en drankenindustrie

De uitdagingen in de voedselmiddelen- en drankenindustrie zijn enorm. Dit komt door de groeiende verscheidenheid aan producten en de constante innovaties in verpakkingen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de interne afhandeling van goederen en merchandise in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een uitdaging. VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Wat kunnen wij betekenen voor de voedsel- en drankenindustrie?

Uitdagingen in de voedselindustrie

Een robot handelt het meest gemakkelijk in een gecontroleerde omgeving. Hoe minder variatie, hoe fijner de robot te werk gaat. Dit is dan ook precies de moeilijkheid in de voedselindustrie. Verse producten hebben constant een andere vorm en verschillende gewichten. Ook dienen de productielijnen flexibel te zijn om zo met verschillende producten te kunnen werken. Daarbij is het voorspellen van aantallen binnen de voedselindustrie een uitdaging. Is er ineens veel meer vraag naar een product of kan een product ineens minder geleverd worden? Dan dient de robot zich hieraan aan te kunnen passen.

Opgesomd zien wij de volgende uitdagingen binnen de voedselmiddelen- en drankenindustrie:

 • Flexibiliteit van producten
 • Flexibiliteit in aantallen
 • Hoge arbeidskosten
 • Lage sorteerefficiëntie
 • Hoge omloopsnelheden
 • Kwetsbare producten

Ferag Easychain

 • Food and beverages

Voordelen van robotisering in voedselindustrie

De belangrijkste stap voor het aanschaffen van een robot is het nadenken over de TCO. TCO staat voor Total Cost of Ownership. Hiermee bereken je de investering van de robot over de technische levensduur. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de aanschafwaarde, maar ook met het onderhoud en de service. Robotisering verlaagt de operationele kosten. Dit maakt ook dat de terugverdientijd van de robot korter wordt. Daarnaast maken robots minder fouten dan mensen. Het gevolg voor de voedselindustrie is dat de voedselverspilling wordt terug gedrongen. Werken met een robot is tien keer efficiënter dan handenarbeid, verhoogt de sorteerefficiëntie en heeft een volledig geautomatiseerd procesbeheer.

Oplossingen voor de drank- en voedselindustrie

Door de toenemende uitdagingen, worden producenten en distributeurs van voedselmiddelen en dranken bijna gedwongen om na te denken over oplossingen voor automatisering en procesoptimalisatie. VMS helpt u graag bij het omzetten van de uitdagingen in nieuwe en innovatieve kansen.

Binnen de sector voor food en beverages heeft VMS twee partners die hierin gespecialiseerd zijn: Ferag en Skilled. Ferag heeft transportband- en sorteeroplossingen. Skilled heeft oplossingen voor het palletiseren, depalletiseren en het behandelen van dozen, blikken en andere verpakkingen. Ook Skilled heeft transportbanden voor het verplaatsen van verpakkingen.

De flexibele kantelsorteerder Denisort van Ferag kan naast sorteren ook transporteren. Door de flexibiliteit van de machine is het mogelijk producten met verschillende maten te verwerken. De kantelbare bakken die aan de zijkant opengaan garanderen een zachte en veilige behandeling van het materiaal. Daarmee is de Denisort ideaal voor de drank- en voedselindustrie.

De Deniway kettingtransporteur kan zeer lange transportlijnen zonder storende overgangen realiseren. Het systeem is eenvoudig schaalbaar. De route kan op elk moment worden aangepast of worden uitgebreid.

Afhankelijk van de palleteiseruitdaging heeft Skilled drie type robots. De ene perfect voor het palletiseren van meerdere lijnen. De ander ideaal voor pick & place toepassingen, snelle productiebehandeling, oriëntatie, palletboxen vullen en lage palletladingen. De laatste oplossing van Skilled is een speciale palletiseerder voor één product. Dit is de Gantry robot: dé oplossing binnen de voedselindustrie. Dit is een portaalrobot met manipulatoren op een bovenconstructie. Afhankelijk van de behoefte kan deze geleverd worden met:

 • een enkel of dubbel palletstadion;
 • automatisch palletmagazijn;
 • slip-sheetmagazijn;
 • transportband voor volle pallets.

De Gantry robot heeft een minimaal vloeroppervlakte en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

De mogelijkheden zijn eindeloos en wij begrijpen dan ook heel goed dat u het lastig vindt te bepalen wat bij uw bedrijf past. Wij adviseren u graag over welke toepassing het meest efficiënt voor uw bedrijf zou werken.

Wilt u in contact komen over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS