Robotics

Welke oplossingen bieden wij op het gebied van robotics?

Robotics inzetten voor automatisering

Bij steeds meer bedrijven zien we de inzet van robots en cobots. Herhalende taken worden uit handen genomen door robots en de cobots worden ingezet om samen met het personeel te werken. Hierdoor ontstaat meer efficiëntie en zijn er lagere kosten.

VMS biedt verschillende oplossingen die u kunt inzetten in uw productie- en magazijnomgeving waarbij gebruik gemaakt wordt van robotics. Wij leggen u graag uit hoe het werkt.

 

Benieuwd wat robots voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Robots en cobots voor automatisering

Om meervoudige, herhalende processen te automatiseren, gebruikt VMS robots en cobots. Deze processen kunnen eenvoudige pick-and- place toepassingen voor kleine producten zijn, maar ook complexe processen waarbij de gehele logistieke operaties worden overgenomen door Gantry Robots.

Hiernaast behoren de AGV’s (Automated Guided Vehicles) ook tot de robotfamilie. Deze robots zijn onder te verdelen in AGV en AMR (Autonomous Mobile Robot).

Oplossingen

VMS heeft veel kennis in huis om samen met u tot een passende oplossing te komen voor de uitdaging die zich voordoet binnen uw bedrijfsproces. Hierbij kunt u denken aan een oplossing als het af- en aanvoeren van goederen of pallets en het daarna verpakken of wikkelen van de pallets met een stretch hood machine. Zulke oplossingen hebben wij al meerdere keren succesvol uitgevoerd en weten daardoor hoe wij u het beste kunnen helpen.

Wij leggen u graag uit hoe wij tot de juiste robotoplossing komen.

De voorbereidende fase

Afhankelijk van de complexiteit van de toepassing, is de voorbereidende fase erg belangrijk. Tijdens de voorbereiding komen wij bij uw bedrijf langs en zullen wij de gehele omgeving rondom de locatie van de robot inventariseren. Dit is niet alleen nodig voor het ontwerp van de robotopstelling, maar wij kijken ook naar het proces dat voor en na de robot komt. We zorgen er namelijk altijd voor dat de robot optimaal kan presteren.

Productiefase

Na de uitwerking van het ontwerp, volgt de productiefase. Hierin maken wij een proefopstelling van de robot en hierbij maken wij meestal gebruik van een FAT (Factory Acceptance Test). Dit is het proces waarbij de opstelling wordt beoordeelt of deze werkt volgens de ontwerpspecificaties, tijdens en na de montage. Afwijkingen die waargenomen worden tijdens de test, worden opgenomen in onze rapportages en worden gecorrigeerd voordat de robot in uw bedrijf wordt geïmplementeerd.

Implementatie

Dan is het tijd voor de implementatie. De robot wordt in uw proces verwerkt en wij leggen uw personeel uit hoe de installatie werkt. Daarnaast voeren wij preventief onderhoud uit om stilstand te voorkomen. De gemiddelde robot heeft echter een zeer lage TCO (Total Cost of Ownership), wat inhoudt dat de totale kosten van de robot gedurende de gebruikscyclus zeer laag zijn. Dit komt onder andere doordat de motoren vaak zeer robuust zijn. Na het in bedrijf nemen van de installatie, volgt een monitoring.

Waar moet u rekening mee houden?

Een robot kan maar enkele bewegingen per tijdseenheid maken en daarom is het goed om te analyseren hoeveel operaties moeten worden uitgevoerd.

Het team van VMS kijkt ernaar uit om uw aanvraag te bespreken en het samen op te pakken. Vanaf 2020 hebben wij een gecertificeerde Robotic Coördinator in huis, waardoor wij zelf bepaalde robotoplossingen kunnen uitwerken en implementeren.

Heeft u vragen over robotisering?
 • Skilled video

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS