Automatisering warehouse en logistiek

Wat kunnen wij betekenen voor warehousing en logistics?

Warehouse en Logistiek automatiseren: schaalbaar en toekomstgericht

Opslag en logistiek zijn belangrijke onderdelen van uw supply chain. Het beïnvloed namelijk alles van het efficiënt beheren van uw inventaris tot het op tijd leveren van uw producten aan de consument. Bij automatisering van uw warehouse wordt handmatig werk en zware arbeid, wat door mensen wordt uitgevoerd, geautomatiseerd. Deze werkzaamheden kunnen deels of volledig vervangen worden door automatisering.

VMS heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector en analyseert samen met u iedere schakel binnen uw supply chain om tot een ideale oplossing te komen. VMS kan hierdoor onder andere magazijnoplossingen bieden die ervoor zorgen dat uw voorraadefficiëntie wordt verbeterd. Op deze manier kunt u snel inspelen op de veranderende vraag naar orderverwerking en opslagruimte.

Heeft u een vraag over het automatiseren van uw warehouse en logistieke operaties?

Wat kunnen wij betekenen voor uw warehouse?

Wanneer is het zinvol om uw warehouse te automatiseren?

Het is niet altijd nodig om een warehouse volledig te automatiseren. Dit is afhankelijk van uw bedrijfsdoelstellingen en het type orders. Uw warehouse kan ook deels geautomatiseerd worden waar mens en robot samenwerken. Hierbij kunt u denken aan het automatiseren van het orderpicken of intern transport.

Tegenwoordig automatiseren veel bedrijven vanwege de vraag van zowel consumenten als bedrijven naar online producten die continu blijft stijgen. Daarbij willen consumenten en bedrijven een snelle en betrouwbare levering. De behoefte om sneller en kostenefficiënter te werken stijgt daardoor ook.

Door processen te automatiseren binnen uw warehouse kunnen uw werkzaamheden 24/7 doorgaan. Hiernaast neemt het aantal pickfouten af, wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en worden de doorlooptijden korter.

Veel bedrijven automatiseren hun warehouse (nog) niet, omdat de verwachting is dat automatisering niet schaalbaar of flexibel is. Echter, met de huidige automatiseringsoplossingen kunt u goed inspelen op pieken en dalen in uw bestellingen, doordat er veel modulaire systemen bestaan.

Door uw processen zo efficiënt mogelijk in te richten, kunt u écht meerwaarde bieden aan uw klanten.

 • Print and postal services

Welke processen kunt u automatiseren in uw warehouse?

Inkomende goederen
Een vrachtwagen komt de producten brengen om te lossen. De pallets worden naar het perron gereden. Vanaf hier kan het direct naar de opslag moeten. Het is ook mogelijk dat er eerst verschillende acties uitgevoerd moeten worden, denk aan sorteren of palletiseren.

Afhankelijk van de behoefte kan de Gantry-robot van Skilled of de DeniSort van Ferag een uitkomst bieden voor uw uitdaging.

 • Gantry

De Gantry-robot van Skilled automatiseert het proces van mixed-palletizing. De portaalrobot heeft naar wens een enkel of dubbel palletstation. Dankzij de bovenconstructie wordt er minimaal gebruik gemaakt van de vloeroppervlakte.

 • DeniSort

Dé sorteerrobot van Ferag. Hiermee in kan het overbrengen, sorteren en het orderpicken van producten geautomatiseerd worden aan de hand van één robot. Ideaal voor bijvoorbeeld de kledingindustrie, post, geneesmiddelen en e-commerce.

Intern transport
Vanuit het lossen, palletiseren of sorteren worden de producten intern vervoerd. Dit kan vanuit de DeniSort automatisch geladen worden. Ook kan middels AGV’s het interne transporten worden geautomatiseerd. AGV’s zijn automatisch geleide voertuigen die op basis van een rail of lasers hun route bepalen.

 • Laser Guided Vehicle

Dit is een automatische (vork)heftruck die tot 10 meter hoog in een magazijn kan hijsen. Ideaal voor het transport van producten of pallets en mogelijk in elke industrie waar gebruik wordt gemaakt van (vork)heftrucks.

Laden
Automatic Truck Loading (ATL) is een onderdeel van AGV’s speciaal voor het inladen van vrachtwagens en opleggers. Hierdoor wordt ook het laadprocessen geoptimaliseerd en zo efficiënt mogelijk uitgevoerd.

 • Automatic Truck Loading

De flexibiliteit van automatisch geleide voertuig in combinatie met de tweedimensionale scanner maken dat de robot autonoom kan werken in het laadperrongebied en de productpallets op vrachtwagens laad.

Optimale oplossingen voor onderdelen van de supply chain

De afgelopen jaren is het principe van de opslag van goederen niet veel veranderd, maar magazijnoplossingen zijn over de jaren heen wel flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt.

Soorten magazijnen

Er zijn verschillende soorten magazijnen en voor ieder magazijn zijn weer verschillende oplossingen. VMS biedt oplossingen voor onderstaande magazijnen:

 • Een retail distributiecentrum: levert standaardproducten aan winkels. De directe klant van het distributiecentrum kan een retail-winkel zijn en de zendingen vinden waarschijnlijk plaats op regelmatig geplande dagen. Een order kan bestaan uit honderden of duizenden producten.
 • Een service parts distribution center: vaak een uitdagend magazijn om te beheren. Deze magazijnen bieden opslag voor bijvoorbeeld dure reserveonderdelen van auto’s, vliegtuigen en computersystemen. De voorraad heeft een enorme waarde en bestaat uit veel onderdelen. Het is voor deze magazijnen lastig te voorspellen wat de vraag zal zijn naar een bepaald product en het aantal SKU’s vereist veel ruimte. Dit verhoogt de reisafstanden binnen het magazijn en maakt orderverzamelen minder efficiënt.
 • Een E-commerce distributiecentrum: ontvangt doorgaans kleine bestellingen van particulieren.  De bestellingen zijn dan vaak wel klein, maar de hoeveelheid bestellingen kunnen oplopen. Doordat de orders onmiddellijke reactie vereisen, proberen distributeurs zo veel mogelijk orders binnen te krijgen door bijvoorbeeld speciale prijzen aan te bieden.
 • Een magazijn voor eten, verse bloemen, vaccins, of andere producten die gekoeld moeten worden door de korte houdbaarheidsdatum. Bij deze magazijnen ligt de nadruk op het effectief inrichten van een ruimte, omdat de koelingen hoog oplopen qua kosten. Ook zijn de uitdagingen groot in het voorraadbeheer, omdat de producten op basis van FIFO (First-In-First-Out) of FEFO (First-Expired-First-Out) verzonden moeten worden.

3PL Logistics

Naast de magazijnen, zijn 3PL partijen ook actief binnen de logistieke sector. Een 3PL-bedrijf, of Third Party Logistics, is een derde partij die uw logistieke activiteiten uitvoert. De 3PL is dus een logistieke dienstverlener die bijvoorbeeld uw opslag beheert, zorgt voor de douaneafhandeling en kwaliteitscontroles uitvoert.

Voor een 3PL- bedrijf is het belangrijk dat zij een hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid kunnen waarborgen. Op deze manier kunnen zij inspelen op de veranderende vraag van de klant en op de verandering van producten.

Wij zien in deze sector vaak dat er een combinatie wordt gemaakt tussen geautomatiseerde systemen, denk aan AGV’s, en traditionele opslagmethoden.

Stock Keeping Unit (SKU)

Een Stock Keeping Unit, of productcode, is een uniek nummer dat naar één specifiek product verwijst. SKU’s zijn dan ook één van de fundamentele elementen voor het beheren en bijhouden van de voorraad in uw magazijn. Slotting is de Engelse term voor het toewijzen van een product (SKU’s) aan een locatie binnen het magazijn volgens bedrijfsregels en productkenmerken. Door een goede slotting, wordt het orderpicken sneller en efficiënter.

VMS begrijpt dat het beheersen van deze complexe activiteit erg belangrijk is en daarom denken wij graag met u mee. Met onze oplossingen kunnen wij bijvoorbeeld de locaties binnen een magazijn en daarbij horende voorraad optimaliseren. Onze partners hiervoor zijn:

 • Ferag
 • Skilled
Meer weten over het optimaliseren van uw warehouse?

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS