Segbert logo

Over onze partner Segbert

Segbert GmbH & Co. KG is een familiebedrijf met 50 jaar ervaring en biedt intelligente automatiseringsconcepten, logistieke oplossingen voor de drukkerij- en verpakkingsindustrie en service die altijd voorop staat. Onlangs hebben zij een nieuwe oplossing gelanceerd: de CPA-10. Dit is een compacte en flexibele end-of-line-oplossing. 

 • Segbert marktintroductie
 • Segbert marktintroductie

Segbert biedt oplossingen voor de grafische en verpakkingsindustrie

Segbert biedt intelligente logistieke oplossingen voor de grafische, verpakkings- en verwerkende industrie. In samenwerking met innovatieve marktpartners kunnen complete implementaties worden gerealiseerd. Met voortdurende R&D om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen, is Segbert altijd een stap voor.

Oplossingen

Segbert biedt duurzame oplossingen voor snel stapelen en palletiseren. Samen met intelligente besturingssystemen wordt de maximale flexibiliteit bereikt voor elke toepassing.

De (volautomatische) machines van Segbert staan voor de hoogste betrouwbaarheid, snel opstarten, gebruiksvriendelijke bediening, dat is waar Segbert volautomatische machines voor staan.

Uw medewerkers zijn in staat om de machines veilig en efficiënt te bedienen met minimale trainingseisen.

Marktintroductie CPA-10 Cobot/Robot opstelling

Met de ontwikkelingen rondom cobot opstellingen voor end-of-line oplossingen presenteert Segbert een compacte oplossing voor allerhande end-of-line vraagstukken. De ervaring die is opgedaan met de grote machines is verwerkt in de nieuwe CPA-10. Door de opstelling verplaatsbaar te maken, kan men kiezen waar de CPA-10 het beste tot zijn recht komt. Doordat het stapelpatroon eenvoudig is te creëren via een tocuhscreen, is de robot snel up and running. Stapelpatronen kunnen opgeslagen worden voor een volgende productie.

De CPA-10 kan gekozen worden als Cobot met 6 takten per minuut of als robot met 11 takten per minuut. Afhankelijk van de output kan deze keuze gemaakt worden. In geval het een robot wordt, zal de opstelling worden voorzien van een hek en veiligheidslichtschermen. Dit is nodig omdat de snelheid van de arm wordt verhoogd. De opstelling wordt geleverd met een siemens SPS en drag en drop touchscreen voor eenvoudige bediening. De CPA-10 kan een maximale last 9 kilo palletiseren.

Wilt u in contact komen over de mogelijkheden van Segbert voor uw bedrijf?

 • Segbert marktintroductie

  Segbert – CPA-10

  De CPA-10: een compacte oplossing voor end-of-line vraagstukken. Het product is gebouwd volgens de Segbert kwaliteitsnorm en voldoet aan alle veiligheidseisen. De CPA-10 kan gekozen worden als Cobot met 6 takten per minuut of als robot met 11 takten per minuut. Afhankelijk van de output kan deze keuze gemaakt worden. Mocht de keuze op een robot vallen, dan wordt de opstelling voorzien van een hek en veiligheidslichtschermen. De opstelling wordt geleverd met een siemens SPS en drag en drop touchscreen voor eenvoudige bediening. De CPA-10  heeft een nettolast van circa 9 kilo.

  • Gemakkelijk te verplaatsen
  • Zeer eenvoudige programmering
  • Verkrijgbaar als cobot en robot
 • XPA-80 Segbert

  Segbert – XPA-80

  De XPA is ontworpen voor productielijnen met twee verschillende producten. De machine is 4.5 meter breed en dat is in tegenstelling tot twee standaard palletiseermachines een stuk compacter. Het proces is hetzelfde als bij de bekende MPA en ZPA: elke bundel, elke rij en elke laag wordt getransporteerd middels frequentie gestuurde banden. De producten worden dus niet geschoven of geduwd. Met de XPA kunnen we dus ook losse bundels en omsnoerde of gefolieerde bundels verwerken. De capaciteit van de machine is circa 2 x 960 of 1 x 1920 bundels per minuut.

  • Zorgt voor ruimtebesparing
  • Hetzelfde proces als bij MPA & ZPA
  • Producten worden niet geschoven of geduwd

De oplossingen van Segbert

Segbert heeft 7 productgroepen die helpen bij het automatiseren van de productieprocessen in zowel de grafische- als verpakkingsindustrie:

 • Palletizer-depalletizer

Segbert beschikt over een Layer Palletizer VPA om zonder problemen pakketten, kortonnen dozen en trays te verwerken. Ook beschikken zij over een palletizer (Robot Palletizer VPA-R) en depalletizeer robot (Robot Depalletizer DPA-R) waarmee verschillende producten op een flexibele manier ge(de)palletiseert worden. Dit is een oplossing voor de verpakkingsindustrie.

 • Layer palletizer robot

Een layer palletizer robot kan onder andere krimpfolieproducten van heatset- en coldset-webpersen, comailers, dozen en logs afhandelen. Hierbij zijn er nog opties voor de MPA (efficiënt met een compacte voetafdruk), de ZPA (palletizer voor de hoogste eisen), DZPA (voor twee verschillende productiestomen) en de DPA (depalletizer). Dit is een oplossing voor de grafische industrie.

 • Voorsorteerder

De voorsorteerder stapelt bundels met variabele hoogtes tot bundels met bijna gelijke hoogtes. Hierdoor is automatisch palletiseren van postcodeproducties mogelijk. De voorsorteerder verwerkt 50 bundels per minuut! Voor het voorsorteersysteem heeft Segbert drie opties. Ten eerste de VVS 4-1, deze machine maakt het mogelijk tot 25 combinaties te stapelen. De VVS 8-1 kan 244 stapelcombinaties maken. Als laatste de VSTZ, deze machine is speciaal ontworpen voor het stapelen van pakketten om de cyclustijd van de laagpalletiseerrobot te verbeteren. Dit is een oplossing voor zowel de grafische- als de verpakkingsindustrie.

 • Compenserende stapelaar

De compenserende stapelaar maakt het mogelijk om op een intelligente manier te stapelen. Hierbij worden hoge snelheden en maximale veelzijdigheid gecombineerd. Segbert heeft drie compenserende stapelaars. De ICSZ is de basis machine met een cyclustijd van 1,8 seconde. De ICS is een allrounder met een cyslystijd van 1,2 seconde. Als laatste de ICSCE, een toepassing met hoge snelheid. De cyclustijd van de ICSCE is 0,9 seconde. Dit is een oplossing voor de grafische industrie.

 • Elektrostatische blokkering

Elektrostatische blokkering is de oplossing voor het uitlijnen, uitpersen en gelijktijdig opladen van niet-vastgebonden bundels. Deze toepassing wordt tussen de compenserende stapelaar en de laagpalletiseerrobot geplaatst. Ook voor deze oplossing zijn er drie opties: de allrounder VBS 95, de VBS (24 cycli per minuut) en de VBS 30 (30 cycli per minuut). Dit is een oplossing voor de grafische industrie.

 • Destapper

De destapper verwijdert volautomatische banden van pakketten. De machine kan tot 16 pakketten per minuut behandelen. Dit is een oplossing voor zowel de grafische- als verpakkingsindustrie.

 • Transportsystemen

De transportsystemen van Segbert worden op maat gemaakt. Hierbij worden complexe productieprocessen veilig en efficiënt uitgevoerd. Transportbandelementen worden samengevoegd om zo een optimaal netwerk te creëren. Er zijn transportbanden voor lijnen of voor pallets. Dit is een oplossing voor zowel de grafische- als verpakkingsindustrie.

Benieuwd wat de oplossingen van Segbert voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Bekijk de downloads van Segbert

 • Segbert - ZPA

  Brochure over de ZPA

 • Segbert - MPA

  Brochure over de MPA

 • Segbert marktintroductie

  Technische gegevens CPA-10

 • XPA-80 Segbert

  Technische gegevens XPA-80

Copyright VMS