Sorting

Welke oplossingen bieden wij voor sorteren?

De intelligentie van sorteeroplossingen

Door uw sorteerprocessen te automatiseren, kunt u profiteren van verschillende voordelen. Zo behaalt u een maximale sorteerefficiëntie, worden er minder fouten gemaakt, bespaart u op bijvoorbeeld de loonkosten en behaalt u een hoger rendement. De keuze voor een goede sorteeroplossing die aansluit op uw wensen en behoeften is daarom ook belangrijk. Wij geven u graag advies over de oplossing die het beste bij uw bedrijf past.

Benieuwd wat onze sorteeroplossingen voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Snelheid met innovatieve sorteersystemen

De vraag van zowel consumenten als bedrijven naar online producten is de afgelopen jaren nog sterker toegenomen. Daarbij willen consumenten en bedrijven een snelle en betrouwbare levering. Naast de toename in het aantal online bestellingen, zijn de pieken voor leveranciers onvoorspelbaar en onzeker. Modulaire systemen die snel aangepast kunnen worden, spelen hier goed op in.

Wij bieden een breed scala aan sorteersystemen die geschikt zijn voor verschillende industrieën. Met deze sorteersystemen worden pakketten binnen een korte tijd gesorteerd en daardoor kan uw chauffeur weer snel de weg op. De systemen stellen warehouses en distributiecentra in staat om de voorraad aanzienlijk te verminderen door goederen op tijd te ontvangen en snel te verzenden.

Sorteersysteem

Een sorteersysteem kan beschouwd worden als het hart van een distributiecentrum en de keuze voor de juiste sorteeroplossing is dan ook uitermate belangrijk. Het sorteersysteem dat het beste bij uw bedrijf past, is afhankelijk van verschillende criteria. Denk hierbij aan de snelheid, de eigenschappen van uw producten en de ruimte in uw magazijn. Mogelijke oplossingen kunnen een combinatie van vele processen zijn. Oplossingen variëren van semi-automatische systemen tot volledige geautomatiseerde sorteersystemen zoals een pouch/pocket sorter, cross-belt sorter, tilt-tray sorter of een Gantry robot.

Met veel succes hebben wij meerdere sorteersystemen geïmplementeerd in verschillende sectoren en wij helpen u dan ook graag met een geschikte oplossing.

Leveranciers

VMS werkt samen met verschillende partners om sorteeroplossingen te kunnen bieden van de hoogste kwaliteit. Met advisering en uitvoering stellen wij onze klanten in staat de ontwikkeling in de markt te volgen en daar zelfs met innovaties op vooruit te lopen.

Wilt u in contact komen over onze sorteeroplossingen?

Flexibel sorteren met de Denisort en Denisort Compact van Ferag

De sorteertechnologie van Ferag kan eenvoudig meegroeien met uw bedrijf. De sorteersystemen, de Denisort en de Denisort Compact, zijn nauwkeurig, schaalbaar en kunnen gemakkelijk gebruikt worden in krappe ruimtes binnen uw magazijn. 

Transport, sorting en orderpicking in één: Denisort tilt tray sorter

Met de Denisort, een tilt tray sorter, kunt u transporteren, sorteren en orderpicken in één. Doordat u gebruik kunt maken van verschillende trayformaten, die zelfs in een kleurrijke mix kunnen worden opgesteld, zorgt u voor een hoge mate van flexibiliteit: producten van verschillende formaten kunnen met een hoge doorvoer worden verwerkt. De kantelbare trays, die naar wens aan beide zijden opengaan, zorgen voor een veilige en zorgvuldige behandeling van de getransporteerde goederen. Daarnaast is de Denisort de ideale oplossing voor het afhandelen van de rest van de post.

Verticale sorteerder: de Denisort Compact

De Denisort Compact is een modulaire verticale sorteerder met een compact ontwerp en ideaal voor het sorteren van goederen tot een gewicht van twaalf kilogram. Het vrij configureerbare en snel op te zetten systeem biedt maximale prestaties in de kleinste ruimtes en is daarom bij uitstek geschikt voor CEP-diensten en gebruikers op het gebied van e-commerce, retail, B2B en 3PL. De Denisort Compact wordt gebruikt voor het sorteren op verzending, inkomende goederen, retouren, crossdocking en restpost.

Ferag Denisort tilt tray sorter

Ferag Denisort Compact

Denisort E-commerce

Geek Robot Warehouse

Maximale sorteerefficiëntie met zelfrijdende robots

Met de sorteeroplossingen kunt u de sorteerefficiëntie maximaliseren, doordat de robots worden aangedreven door innovatieve AI-algoritmen. Flexibele routetoewijzing vindt de meest effectieve route in het sorteerproces, waardoor de benodigde tijd voor het sorteren wordt verkort. De zelfrijdende robots sorteren automatisch en brengen de ladingen automatisch naar de juiste bestemmingspunten.

Verhoogt rendement en verbeterde nauwkeurigheid

Het rendement van het systeem kan tot 10 keer hoger zijn dan bij handmatig sorteren. Het is bewezen dat het de arbeidsintensiteit vermindert en tegelijkertijd de nauwkeurigheid verbetert. Het is geschikt voor het sorteren van scenario’s in verschillende industrieën, zoals kleding,3C (computers, communicatie, consumentenelektronica), FMCG en pakketdiensten.

Floor-based sorting en multi-layer sorting

De oplossingen onder te verdelen in twee opties. Ten eerste: sorteren op de vloer. De vloer-gebaseerde sorteeroplossing gebruikt robots om kleine tot middelgrote pakketten op vloerniveau te sorteren. In combinatie met robots om pakketten te vervoeren wordt een volledig onbemand en geautomatiseerde sorteerbewerking gerealiseerd.

Daarnaast is er ook sortering mogelijk over meerdere lagen. Hierbij werken de robots op verschillende niveau-platforms.

 • Ferag denisort
 • Ferag Skyfall

Intelligente oplossingen voor uw sorteerprocessen

 • Ferag Denisort – Tilt tray sorter

  Drie vliegen in één klap. Dat is de zeer flexibele Denisort. Met zijn robuuste en bewezen ontwerp kan het systeem gebruikt worden voor transporteren, sorteren en orderpicking. De Denisort zorgt voor een continue stroom van materialen én voldoet volledig aan intralogistieke eisen in de e-commercesector. De Denisort heeft verschillende lade-formaten die samengevoegd kunnen worden voor een hoge flexibiliteit. Op deze manier kunnen ook grote producten verwerkt worden op hoge doorvoersnelheden. Zelfs breekbare producten, zoals flacons in geneeskunde, kunnen behandeld worden.

  • 3D-mogelijkheden, zelfs over meerdere niveaus
  • Bewezen, betrouwbare en onderhoudsarme technologie
  • Ook ideaal voor misvormde, lichte, ronde of gevoelige producten

Bekijk de downloads over sorteeroplossingen

 • Ferag Denisort tilt tray sorter

  Informatie over de Ferag DeniSort

 • Ferag Denisort Compact

  Informatie over de Ferag DeniSort Compact

 • Ferag Skyfall Fashion

  Informatie over de Ferag Skyfall

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS