Tolerans Logo

Over onze partner voor in-line stitching

Tolerans is expert op het gebied van geavanceerde in-line stiksystemen voor kranten en commerciële drukkerijen. Tolerans is een technisch bedrijf met geavanceerde knowhow in technische en supply chain-ontwerpen. Ze hebben meer dan 60 jaar ervaring in het creëren van machines op maat en levert end-to-end oplossingen in 70 landen.

Benieuwd wat de oplossingen van Tolerans voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Oplossingen van Tolerans

Tolerans biedt in-line stiktechnologie voor kranten en commerciële drukwerken. In-line stiksel zorgen dat het product gemakkelijk te lezen en door te bladeren is. Hierdoor is het product van hogere kwaliteit en biedt deze meer ruimte voor inhoud of reclame. Ook bieden in-line stiksel milieuvoordelen. Tolerans biedt 6 oplossingen aan:

 • Cilinder
 • Lint
 • Digitaal
 • Lateraal
 • Gebruikte uitrusting
 • Snijmachines

Cilinder
Cilindersteken naaien in de pers tegen de vouwcilinder. Deze kunnen op elk type webpers worden geïnstalleerd en draaien op volle productiesnelheid. De Speellinder 2.0 staat bekent als meest betrouwbare en veilige in-line stitcher. Door de technologie en waardevolle functies kan de machine de volledige productiesnelheid overschrijden. De CompactStitch-cilinder is perfect voor printbewerkingen waar elementaire, kosteneffectieve stikfunctionaliteit nodig is. En dan is er nog de Speedliner, deze wordt aangedreven vanuit de map. Hierdoor is er een minimum aan bewegende delen.

Lint

Lintsteken bevinden zich onder het voormalige bord of waar een lintpassage in de map zit. De dunste Ribbon Stitcher is slechts 100 mm hoog en past in de smalste ruimtes. De stitchers zijn gemakkelijk te wisselen tussen rechte en overslaan productie. Eén van de opties voor lintsteken is de compacte Speedliner 2.0 lintstikker van Tolerans. Deze is perfect voor het naaien van enkele of meerdere tabloid-secties, recht of ingevoegd in een broadsheet of compacte kranten.

Digitaal

De flowliner digital maakt het mogelijk om producten van klein formaat zoals broadsheets, Berliners en in vieren gevouwen gedrukte producten in de pers te hechten. Dit met behulp van bestaande apparatuur en met volledige productiesnelheden.

Lateraal

Om aan alle publicatie-indelingen te voldoen, kan het stiksel over het web of langs het web worden gedaan. Dit proces noemen we lateraal naaien. Deze revolutionaire technologie maakt het mogelijk om producten zoals broadsheets, Berliners en kleinformaat gevouwen producten binnen de pers te hechten met bestaande apparatuur en met volledige productiesnelheden. Zo is de Flowliner Former geïntegreerd in het voormalige bord. Vroeger konden alleen tabloid-bedrukte producten worden gestikt. Met de nieuwe Flowliner Former is het mogelijk om zowel vellen als Berliners te naaien. Hierdoor kunt u kranten leveren die bij elkaar blijven in plaats van uit elkaar te vallen.

Gebruikte uitrusting

Tolerans levert ook gebruikte apparatuur. Hierbij zijn de investeringskosten aanzienlijk lager dan bij nieuwe apparatuur. Klanten kunnen de beslissing nemen om hun productielijnen te veranderen of zij willen nieuwe investeringen doen, waardoor zij producten terugsturen die een zeer lange levensduur hebben, maar het einde daarvan nog niet hebben bereikt. Dit biedt de mogelijkheid om de levensduur van apparatuur te verlengen door middel van renovatie en modificatie.

Snijmachines

Tolerans gebruikt de snijsystemen voor tabloidproducten en richten zich op zuivere sneden, vooral voor sterk gepagineerde publicaties. De snijsystemen maken een efficiënte gecombineerde productie van tabloid- en broad-sheet producten mogelijk.

Meer weten over de oplossingen van Tolerans?
 • tolerans hechtmachine
 • Tolerans speedliner 2.0 Ribbon

Tolerans is de wereldleider in in-line stitching

Tolerans is de wereldleider in het ontwerpen en produceren van geavanceerde in-line stiksystemen voor de kranten- en commerciële drukindustrie. Sinds de installatie van het eerste systeem in 1968 is Tolerans gegroeid naar 70 landen over de hele wereld en heeft het meer dan tweeduizend stitchers geïnstalleerd.

Toegewijd aan R&D

Als een sterke speler in de wereldwijde grafische industrie, stellen zij wereldwijd normen met verschillende geregistreerde patenten. In het R & D-laboratorium van Tolerans worden voortdurend nieuwe ideeën en innovaties geëvalueerd om aan toekomstige vereisten te voldoen, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de kwaliteit als de milieu-impact van onze producten en diensten. Op basis van deze enorme hoeveelheid kennis van onderzoek en proceskennis, kunnen zij klanten voorzien van uiterst flexibele, modulaire stiksystemen die op volle productiesnelheid werken met een minimale betrokkenheid van de operator.

Vervulling van productiebeloften

De missie van Tolerans is om ervoor te zorgen dat klanten genieten van een volledig zorgeloos stikproces. Naast het leveren van betrouwbare stiksystemen van de hoogste kwaliteit, zorgt Tolerans ervoor dat het hele installatieproces soepel verloopt.

Ze garanderen volledige ondersteuning, met dank aan de klantprojectmanagers, vanaf het begin van het project totdat de after-sales service het overneemt. Daarnaast hebben zij een team van ervaren servicetechnici die beschikbaar zijn wanneer u operationele assistentie nodig hebt.

Tolerans biedt ook standaard een breed scala aan services, inclusief de basisprincipes van het trainen van klantoperators in stiktechnologie. Volledige documentatie en handleidingen op maat en programma’s voor slijtageonderdelen worden altijd verstrekt en, mocht u liever hebben dat het team van Tolerans regelmatig service en onderhoud van de apparatuur uitvoert, dan kunnen zij dergelijke diensten ook aanbieden.

Alles bij elkaar maakt dit hen de wereldleider in in-line stiksystemen.

Wilt u in contact komen over de mogelijkheden van Tolerans voor uw bedrijf?

Producten van Tolerans

 • Tolerans Speedliner 2.0 Cylinder

  Tolerans – Speedliner 2.0 Cylinder

  De Speedliner 2.0 cylinder is perfect voor het naaien van kranten en commercieel drukwerk. De hechtmachine is volledig asloos, servo-aangedreven en hecht richting de vouwcilinder in de pers. Het kan zowel voor directe als voor skip / collect-productie worden gebruikt en de omschakeling tussen productiemodi is eenvoudig op afstand te bedienen. De cilindersteekmachine naait tot 144 pagina's meer dan de volledige productiesnelheid.

  • Steken op volle productiesnelheid
  • Modulair, duurzaam, betrouwbaar en eenvoudig te installeren
  • Aanpassing van paginering op afstand mogelijk
 • Tolerans Speedliner 2.0 Digital

  Tolerans – Speedliner 2.0 Digital

  De Speedliner 2.0 Digital is geschikt voor de nieuwe digitale drukpersen en perfect voor het naaien van kranten en commercieel drukwerk. Volledig asloos en servo aangedreven, hecht tegen de klapcilinder. De pers verzamelt een variabel aantal digitaal gedrukte pagina's op een verzamelcilinder voordat ze worden overgebracht naar de vouwcilinder. Een signaal van de persbediening (of een afdrukmarkering) informeert het hechtsysteem wanneer het product moet worden geniet.

  • Grotere productieflexibiliteit en kosteneffectieve
  • Modulaire constructie voor eenvoudig onderhoud
  • Beweegt op rails voor eenvoudige bediening
 • Tolerans speedliner 2.0 Ribbon

  Tolerans – Speedliner 2.0 Ribbon

  De compacte Speedliner 2.0 Ribbon is perfect voor het naaien van enkele of meerdere tabloidsecties, recht of ingevoegd in een breed vel of compacte kranten. Het is volledig asloos, servo-aangedreven en bevindt zich onder het voormalige bord of overal waar een lintdoorgang in de pers is. Het compacte formaat en de minimale benodigde ruimte - slechts 200 mm - betekenen minder mapaanpassing en enorme besparingen. Het werkt in rechte of skip-stitch-modus en naait tot 144 pagina's voorbij de volledige productiesnelheid.

  • Voor het kruislings naaien van bedrukte producten in compact formaat
  • Steken op volle productiesnelheid tot 120.000 cph
  • Ingebouwd service- en onderhoudsondersteuningsprogramma in het besturingssysteem

Bekijk de downloads van Tolerans

 • Tolerans Speedliner 2.0 Cylinder

  Informatie over de Speedliner 2.0 Cylinder

 • Tolerans Speedliner 2.0 Digital

  Informatie over de Speedliner 2.0 Digital

 • Tolerans speedliner 2.0 Ribbon

  Informatie over de Speedliner 2.0 Ribbon

Copyright VMS