Optimaal sorteren met koppeling trays in één systeem

Specifiek laden met dubbele trays bij nieuwe versie van de Denisort Compact

De modulaire Denisort Compact traysorteerder kon al een breed scala aan goederen transporteren, maar Ferag biedt de verticale sorteerder nu ook in een nieuwe versie aan. Bij deze versie kunnen de zijkanten van de trays geopend worden, waardoor de trays aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor wordt het automatisch laden van het sorteersysteem makkelijker, aangezien elke combinatie van trays kan worden gebruikt, zoals enkele, dubbele of zelfs driedubbele trays, afhankelijk van de toepassing. De sorteerder kan 10.000 eenheden per uur verwerken.

  • Ferag Denisort tilt tray sorter
  • Ferag Denisort Compact
  • Denisort Compact New

Combineren tot dubbele trays: ideaal voor orderverwerking

Het gebruik van een dubbele tray is vaak nuttig gebleken op het klassieke Denisort-systeem, bijvoorbeeld in 3PL- of CEP-toepassingen waar omvangrijke pakketten en vrachtitems moeten worden gesorteerd. Echter, bij zulke toepassingen is het nodig om precies te identificeren welke trays worden gecombineerd tot een dubbele tray, afhankelijk van de lay-out.

Dit is niet het geval bij het kleinere Denisort Compact-systeem, omdat bij deze versie van de kantelbare traysorteerder geen bochten of hellingen voorkomen. Hierdoor konden de ingenieurs van Ferag nog een stap verder gaan en de trays zo ontwerpen dat ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Nóg breder scala aan toepassingen transporteren

Bij de nieuwe versie staan de trays dicht op elkaar opgesteld en hebben zoals voorheen de standaard traymaat van 650 bij 450 millimeter. Ze hebben nu echter een bijzonder lage rand en speciale steunpunten aan de voor- en achterkant, waardoor ze probleemloos een breder scala aan transportgoederen kunnen vervoeren, inclusief ronde en cilindrische pakketten tot 900 millimeter lang.

Voordelen orderverwerking

Deze modificatie, die door Ferag als extra optie wordt aangeboden, brengt met name voor orderverwerkingstoepassingen beslissende voordelen met zich mee, waarbij de volgorde van enkel- of dubbelladen vrij te kiezen is. Bedrijven kunnen een grote verscheidenheid aan pakketten met verschillende afmetingen en vormen in willekeurige volgorde optimaal sorteren op één systeem, ongeacht of de goederen in dozen of polybags zijn verpakt.

Denisort Header

Ook kan bij gebruik van de nieuwe Denisort Compact veel eenvoudiger een automatisch invoerstation worden aangesloten, aangezien het systeem niet langer elke dubbele tray als zodanig hoeft te identificeren, maar nu alle traycombinaties kan gebruiken.

Denisort Compact in e-commerce

De Denisort Compact wordt bij veel e-commercebedrijven ingezet die flexibele technologie nodig hebben om hun sorteercapaciteiten in inkomende goederen, uitgaande toepassingen of in retourbeheer snel te vergroten. Met de nieuwste innovatie heeft Ferag het systeem optimaal uitgerust voor de toekomst, waarbij steeds meer bedrijven de modulaire verticale sorteerder inzetten in combinatie met een automatisch invoerstation.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Denisort Compact voor uw bedrijf?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

    18 april 2024

  • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

    14 maart 2024

Copyright VMS