Skyfall pouch sorter als perfecte oplossing voor distributiecentrum Crocs

Uitbreiding distributiecentrum van Crocs met meer dan 70.000 vierkante meter

Met de zeer efficiënte pouch sorter helpt Ferag logistieke processen te automatiseren en e-commerce bestellingen af ​​te handelen bij schoenenfabrikant Crocs in Dayton, Ohio (VS), die ook succesvol op de Europese markt actief is. Het omvangrijke project omvat de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum met meer dan 70.000 vierkante meter en vindt plaats onder leiding van Bastian Solutions, een Toyota Advanced Logistics-bedrijf dat al jaren wordt gecontracteerd door Ferag. In de eerste fase zal het Skyfall-systeem worden uitgerust met 33.500 pouches die dankzij de nieuwe U-turn-schakelaar fungeren als een dynamische, constant roterende circulatiebuffer. De ingebruikname is gepland in verschillende fasen tot augustus 2022.

Eén van de grootste Skyfall pouch sorteerderprojecten die Ferag tot nu toe heeft geïmplementeerd

Vanuit het oogpunt van systeemintegrator Bastian Solutions is de Skyfall pouch sorteerder van Ferag de beste technologie om Crocs te helpen zijn strategische bedrijfs- en groeiplannen in de komende jaren te realiseren in combinatie met het upstream AutoStore-systeem. Het doel was om een ​​krachtige, uiterst nauwkeurige “orderverwerkingsmachine” te vinden die in staat is om op piekmomenten betrouwbaar tot 40.000 eenheden per uur te verwerken. Bovendien was ook de uitstekende flexibiliteit van het systeem van de Zwitserse experts een doorslaggevend argument.

Het Skyfall-systeem is niet alleen, indien nodig, met minimale inspanning op te schalen, maar kan ook worden gebruikt voor het verwerken van retouren. Het Ferag-systeem kan ook probleemloos worden aangepast aan veranderend koopgedrag, nieuwe orderprofielen en seizoensschommelingen. Zelfs veranderingen binnen de Crocs productlijn leveren geen problemen op. Dit waren de belangrijkste redenen waarom de schoenenfabrikant – wereldwijd bekend om zijn plastic klompen – koos voor het systeem van Ferag.

Met 18 handmatige invoerstations en 153 afleverstations, 736 schakelaars en ongeveer 8 kilometer aan transportbanden, is de laatste bestelling uit de VS één van de grootste Skyfall pouch sorteerderprojecten die Ferag tot nu toe heeft geïmplementeerd. Naast het leveren van de bijzonder robuuste en veilige technologie, bood het familiebedrijf Crocs ook een overtuigend, geavanceerd concept voor het hanteren van de speciale Jibbitz-schoenbedels waarmee Crocs-dragers hun schoenen personaliseren volgens hun eigen individuele smaak.

Crocs werd opgericht in 2002. Sindsdien heeft de schoenenfabrikant een constante groei doorgemaakt, waarbij zijn felle plastic klompen in kleuren zoals lichtgroen, turquoise of geel snel een status verworven. Het bedrijf heeft nu meer dan 4000 medewerkers in dienst en dit aantal blijft groeien.

Benieuwd naar de oplossingen van Ferag?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

    18 april 2024

  • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

    14 maart 2024

Copyright VMS