Nieuws

Segbert logo

Segbert lanceert twee nieuwe machines: de CPA-10 en de XPA-80

De CPA-10: een compacte cobot opstelling voor end-of-line vraagstukken
Met de ontwikkelingen rondom cobot opstellingen voor end-of-line oplossingen presenteert Segbert een compacte oplossing voor allerhande end-of-line vraagstukken. De ervaring die is opgedaan met de grote machines is verwerkt in de nieuwe CPA-10. Door de opstelling verplaatsbaar te maken, kan men kiezen waar de CPA-10 het beste tot zijn recht komt. Doordat het stapelpatroon eenvoudig is te creëren via een tocuhscreen, is de robot snel up and running. Stapelpatronen kunnen opgeslagen worden voor een volgende productie.

De CPA-10 kan gekozen worden als Cobot met 6 takten per minuut of als robot met 11 takten per minuut. Afhankelijk van de output kan deze keuze gemaakt worden. In geval het een robot wordt, zal de opstelling worden voorzien van een hek en veiligheidslichtschermen. Dit is nodig omdat de snelheid van de arm wordt verhoogd. De opstelling wordt geleverd met een siemens SPS en drag en drop touchscreen voor eenvoudige bediening. De CPA-10 kan een maximale last 9 kilo palletiseren.

XPA-80 Segbert

De XPA-80: één palletiseermachine voor twee verschillende producten
De XPA is ontworpen voor productielijnen met twee verschillende productielijnen gelijktijdig te palletiseren. De machine zorgt voor ruimtebesparing doordat de machine 4.5 meter breed is en dat is in tegenstelling tot twee standaard palletiseermachines of een dubbele robot een stuk compacter.

De workflow van de machine bestaat uit de volgende stappen: De bundels van machine A worden geformeerd tot laag en de reeds geformeerde laag van B wordt afgezet op een pallet. Vervolgens wordt A afgezet en B wordt geformeerd, etc. Het proces is hetzelfde als bij de bekende MPA en ZPA: elke bundel, elke rij en elke laag wordt getransporteerd middels frequentie gestuurde banden. Er wordt dus niet geschoven of geduwd. Met de XPA kunnen we dus ook losse bundels en omsnoerde of gefolieerde bundels verwerken. De capaciteit van de machine is circa 2 x 960 of 1 x 1920 bundels per minuut.

In de Benelux staan diverse palletiseerinstallaties van Segbert, welke zijn geleverd door VMS in zowel cold- als heatset rotatiedrukkerijen.

Wilt u in contact komen over de oplossingen van Segbert?

 • Segbert marktintroductie

  Segbert – CPA-10

  De CPA-10: een compacte oplossing voor end-of-line vraagstukken. Het product is gebouwd volgens de Segbert kwaliteitsnorm en voldoet aan alle veiligheidseisen. De CPA-10 kan gekozen worden als Cobot met 6 takten per minuut of als robot met 11 takten per minuut. Afhankelijk van de output kan deze keuze gemaakt worden. Mocht de keuze op een robot vallen, dan wordt de opstelling voorzien van een hek en veiligheidslichtschermen. De opstelling wordt geleverd met een siemens SPS en drag en drop touchscreen voor eenvoudige bediening. De CPA-10  heeft een nettolast van circa 9 kilo.

  • Gemakkelijk te verplaatsen
  • Zeer eenvoudige programmering
  • Verkrijgbaar als cobot en robot
 • XPA-80 Segbert

  Segbert – XPA-80

  De XPA is ontworpen voor productielijnen met twee verschillende producten. De machine is 4.5 meter breed en dat is in tegenstelling tot twee standaard palletiseermachines een stuk compacter. Het proces is hetzelfde als bij de bekende MPA en ZPA: elke bundel, elke rij en elke laag wordt getransporteerd middels frequentie gestuurde banden. De producten worden dus niet geschoven of geduwd. Met de XPA kunnen we dus ook losse bundels en omsnoerde of gefolieerde bundels verwerken. De capaciteit van de machine is circa 2 x 960 of 1 x 1920 bundels per minuut.

  • Zorgt voor ruimtebesparing
  • Hetzelfde proces als bij MPA & ZPA
  • Producten worden niet geschoven of geduwd

Bekijk de technische gegevens van de machines

 • Segbert marktintroductie

  Technische gegevens CPA-10

 • XPA-80 Segbert

  Technische gegevens XPA-80

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

 • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

  18 april 2024

 • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

  14 maart 2024

Copyright VMS