Nieuws

Segbert palletiseerlijn voor Mediahuis

Mediahuis Drukkerij, bekend als drukker van o.a. de Telegraaf en NRC, heeft onlangs twee Segbert Palletisers in gebruik genomen voor kranten rotatiepers 9 & 10. Deze investering werd gedaan vanwege de beperkte mogelijkheden en de ouderdom van de vorige machines die resulteerden in een groter verbruik van verpakkingsmateriaal. 

N. van der Sloot (VMS), C. Beun, J. Tamminga (Mediahuis) K. Segbert (Segbert), P. Beets , G. Senator (Mediahuis)

In 2022 heeft Mediahuis opdracht gegeven aan ons in samenwerking met Segbert om het transport van kranten bundels en het palletiseren uit te voeren. Er is gekozen voor twee Segbert ZPA 100 machines met een capaciteit van ongeveer 1800 bundels per uur per machine, die naadloos aansluiten op het bestaande Ferag systeem. Deze combinatie van Segbert Palletisers en Ferag mailroom systemen heeft zijn waarde al bewezen in meerdere drukkerijen. De projectcoördinatie, montage en inbedrijfstelling zijn verzorgd door de ervaren engineers van VMS en Segbert, met ondersteuning van de technische dienst van Mediahuis Drukkerij.

De nieuwe machines hebben als voordeel dat er geen folie meer nodig is om de kranten bundels te verpakken. De pallets worden nu zo stabiel gepalletiseerd dat het niet langer nodig is om ze voor het transport naar de diverse hubs te wikkelen. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van verpakkingsmaterialen op jaarbasis. 

De eenvoud en het gebruiksgemak met de bijgeleverde moderne software van de machines, zorgt ervoor dat de logistieke operatie wordt geoptimaliseerd.

Door te investeren in deze moderne nieuwe technologieën heeft Mediahuis haar productie veiliggesteld voor de komende jaren. We hebben de Segbert Palletisers in vele drukkerijen geïnstalleerd, zowel coldset als heatset, en hebben zo bewezen een betrouwbare en ervaren partner te zijn.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van de ZPA voor uw bedrijf?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Niels van der Sloot (VMS), Thomas Spekschoor (Misset), Wolfgang Wild (Solex)

    Senefelder Misset kiest voor inkjet op high speed met DOD technologie van VMS 

    29 april 2023

  • Vacature service monteur

    28 april 2023

Copyright VMS