Nieuws

NDC Grafisch Bedrijf Leeuwarden investeert in nieuwe Techniweb Technocleaner

Aan het einde van de zomer plaatst Techniweb in samenwerking met VMS een rubberdoekwassysteem op de zes druktorens van de GEOMAN-krantenpers in Leeuwarden. Het systeem wast niet alleen de rubberdoeken, maar ook de inktwerken, papier-geleiderollen en vouwmachines. Kortom, alle onderdelen in de machine waarmee het papier in aanraking komt.

Door de goede ervaringen die Mediahuis in België al heeft opgedaan met de wasinstallatie van Techniweb, heeft ook NDC Grafisch Bedrijf (sinds eind 2020 onderdeel van Mediahuis) gekozen voor Techniweb op de drukkerij locatie in Leeuwarden.

Techniweb integreert de wasinstallatie in het zogenaamde Pecom- persbesturingssysteem. In overleg met de drukkers van NDC programmeren zij diverse wasprogramma’s. Deze programma’s zijn afhankelijk van onder andere papiersoort, oplage en inktbezetting.

Het systeem werkt contactloos; spraybars spuiten Webtechnoclean op de papierbaan en middels druk en de cyclus van drogen en sprayen, reinigt de papierbaan de drukwerken. Het Technocleaner wassysteem is vrijwel onderhoudsvrij.

Meer weten over Techniweb en de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Segbert palletiseerlijn voor Mediahuis

    23 maart 2023

  • LogiMAT 2023, Stuttgart

    23 maart 2023

Copyright VMS