Nieuws

Game-changing picking system boosts efficiency improvement with 200%

Geek+ brengt 's werelds eerste Extended-Depth Bin-to-Person-robot uit

Geek+, een wereldwijd technologiebedrijf en onze partnerleverancier, kondigt de release aan van ‘s werelds eerste Extended-Depth Bin-to-Person-robot robot. Dé AMR-oplossing met de sterkste enkellaagse opslagcapaciteit tot nu toe. De C200M werkt in smalle gangpaden en bereikt met de verlengde armen meer opslagdiepte, waardoor u optimaal gebruik maakt van uw magazijnruimte. De robot bereikt ook nieuwe hoogten, met opslagmogelijkheden van 21,5 centimeter tot 5 meter. De opslagcapaciteit van het magazijn neemt zo tot 2,5 keer toe ten opzichte van een handmatig magazijn.  

 

 • C200M
 • Bin To Person Picking
 • C200M picking system

C200M-pickrobot

Met huurprijzen van magazijnen tot wel 40% van de totale bedrijfskosten, kan de C200M deze kostendruk effectief verminderen. Dit omdat de robot het magazijngebied verkleint en de opslagefficiëntie verbetert. Daarnaast maakt de robot gebruik van het intelligente Geek+ -systeem met AI-algoritmen voor orderanalyse en robotplanning. Dit maakt de magazijnactiviteiten flexibeler en efficiënter. 

 • Nieuwe C200M-robot vergroot de opslagcapaciteit van het magazijn met 2,5 keer en bespaart tot 50% magazijnruimte;
 • De C200M heeft met een telescopische vork van 1,4 m toegang tot twee rijen aan  beide kanten en werkt in gangpaden van 1 meter breed;
 • Het opslagbereik is uitgebreid: vanaf 21,5 centimeter laag tot maximaal 5 meter hoog;
 • Implementatie op meerdere niveaus met mezzanines, als onderdeel van het RoboShuttle-systeem.

Geavanceerde AMR’s

Yong Zheng , oprichter en CEO van Geek+, zei: “Ons R&D-team verlegt voortdurend de grenzen om de meest geavanceerde AMR’s te ontwikkelen, wat onze klanten een aanzienlijke toegevoegde waarde oplevert en logistieke operaties transformeert. Sinds de lancering in 2015 heeft het Geek+-picksysteem gezorgd voor reële en zichtbare opbrengsten voor onze klanten. De nieuwe C200M-pickrobot zal klanten nog meer waarde opleveren door de verhuurkosten voor magazijnen te verlagen en de opslagcapaciteit te verbeteren. Dit om de langetermijnontwikkeling van ondernemingen te stimuleren en flexibele, slimme upgrades te realiseren.”

Het ‘goods-to-person’-picking heeft het traditionele ‘person-to-goods’-model zo goed als vervangen. Robots zijn veilig, betrouwbaar, zeer efficiënt (pickefficiëntie vermenigvuldigd met 3) en hebben een snelle ROI-periode (1-3 jaar). Gebaseerd op Geek+ gepatenteerde algoritmen, leidt de C200M de industrie op verschillende fronten zoals thermische analyse, routeplanning en hit rate.

 • C200M new heights
 • Bin To Person Picking
 • C200M Geek+
 • C200M picking system
 • C200M

RobotShuttle

De Geek+ RobotShuttle zorgt voor flexibele magazijnactiviteiten om te voldoen aan de marktvraag. De oplossing is naadloos aan te passen aan de zakelijke behoeften.

 • Er kunnen op elk moment robots worden toegevoegd om te reageren op pieken;
 • De storing van een enkele robot heeft geen invloed op de algehele werking van het systeem. Het systeem heeft een zeer hoge fouttolerantie, waardoor de duurzaamheid van de supply chain wordt gegarandeerd en elke onderbreking van het proces wordt voorkomen;
 • Door snelle implementatie is het mogelijk om snel flexibele, slimme upgrades te realiseren tegen lagere investeringskosten;
 • Het deurkozijn van de C200M heeft een modulair ontwerp en de hoogte kan worden aangepast aan de behoeften van elke klant. De modulaire componenten maken de installatie en plaatsing ook handiger en kunnen ter plaatse worden gemonteerd zonder te hoeven tillen, waardoor transport wordt vereenvoudigd;
 • De C200M kan worden aangesloten op verschillende automatiseringsapparatuur, zoals transportlijnen en andere robots. Dit vereenvoudigt de integratie en op maat gemaakte projectimplementatie.

Andere mogelijkheden

Naast de oplossingen op het gebied van Bin-to-Person biedt Geek+ ook oplossingen voor Goods-to-Person en Order-to-Person picking.

Geek+ gebruikt voor Goods-to-Person robots uit de P-serie om de voorraadplanken en pallets naar het verzamelstation te verplaatsen, waardoor orderpickers niet meer onnodig hoeven te lopen. Ook wordt de nauwkeurigheid van het orderpicken verbetert en word de arbeidsintensiteit verminderd. Vergeleken met handmatig picken verhoogt de pickefficiëntie twee tot drie keer.

Voor Order-to-Person picking gebruikt Geek+ de AislePick. Dit orderverzamelsysteem maakt gebruik van robots uit de A-serie. Deze robots brengen de orderboxen naar het orderverzamelstation, waardoor 30% tot 50% arbeidskosten worden bespaard en de pickefficiëntie met 150% tot 200% verbetert. Het vereist een lage initiële investering en genereert een snelle ROI.

Geek+ SLAM-navigatietechnologie maakt veilige bediening in een gemengde mens-machine-omgeving mogelijk. Het systeem is zeer flexibel en kan binnen een week worden geïmplementeerd zonder de bestaande magazijnindeling te wijzigen. Extra robots kunnen op elk moment worden toegevoegd.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van de C200M-pickrobot voor uw bedrijf?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

 • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

  18 april 2024

 • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

  14 maart 2024

Copyright VMS