Nieuws

Fnac vertrouwt op de intralogistiek expertise van partner Ferag

Na een succesvol afgerond project in Madrid, Spanje, hebben Ferag en Fnac Darty hun samenwerking bevestigd en een nieuw projectakkoord ondertekend. Deze Europese marktleider op het gebied van distributie van entertainment producten zoals boeken, geluidsopnamen, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, zal samen met Ferag een volledig geïntegreerd omni-channel distributiecentrum implementeren in Lissabon, Portugal. Het project is gestart in april 2023 en zal in september 2023 al in gebruik worden genomen – een strakke planning gezien de wereldwijde uitdagingen op het gebied van levertijden.

Als systeemintegrator, consultant en innovator op het gebied van intralogistiek, plant, coördineert en controleert Ferag het algehele logistieke systeem van het distributiecentrum in Portugal. Ferag werkt samen met TGW, Modumaq en Sealed Air als belangrijke partners voor de realisatie van het totale systeem voor het Fnac-project.

Dankzij Ferag’s wereldwijde netwerk, de nauwe samenwerking met partners en de snelle en flexibele respons in alle projectfasen, heeft Ferag het vertrouwen van Fnac Darty al gewonnen in de biedingsfase, aldus Tiago Figueirôa, Supply Chain Manager bij Fnac Portugal.

De samenwerking met de klant en de competentie als aannemer waren doorslaggevend voor de keuze van Fnac. Vanaf het begin van een stand-alone Ferag.denisort systeem in Madrid naar een volledig geïntegreerde intralogistieke oplossing in Portugal. De STINGRAY shuttle van TGW, het transportband systeem van Interroll en Modumaq en het volledig geautomatiseerde I-Pack® verpakkingssysteem van Sealed Air zijn enkele voorbeelden van geavanceerde technologieën die de efficiëntie en prestaties van het nieuwe Fnac distributiecentrum aanzienlijk verbeteren. Met dit nieuwe project bevestigt het Zwitserse familiebedrijf Ferag opnieuw haar competentie als systeemintegrator en blijft het zich positioneren als een belangrijke speler op het gebied van intralogistiek.

De vertrouwensvolle samenwerking en partnership met de klant en de overtuigende competentie als algemene aannemer waren doorslaggevend voor de beslissing van Fnac om met Ferag samen te werken. Van het oorspronkelijk zelfstandige ferag.denisort-systeem in Madrid tot de volledig geïntegreerde intralogistieke totaaloplossing in Portugal. Het STINGRAY-shuttle systeem van TGW, het transportsysteem van Interroll en Modumaq of het volledig geautomatiseerde I-Pack®-verpakkingssysteem van Sealed Air zijn slechts enkele van de geavanceerde technologieën die de efficiëntie en prestaties in het nieuwe Fnac-distributiecentrum aanzienlijk verhogen.

Met dit nieuwe project bevestigt het Zwitserse familiebedrijf Ferag opnieuw zijn kracht als totaalleverancier en blijft het zich positioneren als een van de belangrijkste spelers in de intralogistiek.

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

    18 april 2024

  • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

    14 maart 2024

Copyright VMS