Ferag levert pouch sorter technologie aan s.Oliver en coördineert de volledige intralogistiek

Een succesverhaal bij onze partner: Ferag AG

Fashion group s.Oliver zet opnieuw een grote stap in zijn groeistrategie door in 2024 een logistiek centrum te openen in Dettelbach met een hubfunctie voor heel Europa. Als hoofdaannemer is Ferag AG verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de intralogistiek en de geautomatiseerde afhandeling van de bestel- en retourprocessen.

In Dettelbach, Duitsland, wordt een Europese hub gebouwd voor ongeveer 60 miljoen goederen per jaar in online retail. Het Duitse modebedrijf s.Oliver is van plan om de volledige logistieke afhandeling van zijn B2C-activiteiten op deze locatie te vestigen. Het bestelproces en de levering van zelfbeheerde gebieden voor de B2B-sector moeten ook worden geïntegreerd. Het nieuwe logistieke centrum is een consequente volgende stap in de groeistrategie van s.Oliver en een reactie op de aanzienlijk toegenomen vraag naar geautomatiseerde processen in e-commerce retailing.

Maximale proceszekerheid door volautomatische aansluiting

In januari 2022 is voor een Ferag AG een belangrijk project met aanzienlijke afmetingen begonnen. Verschillende teams zullen bijna twee jaar aan dit project werken. Er wordt ruim 16 km aan transportsystemen geleverd. Ze zullen op drie niveaus ingezet worden, meerdere hallen met elkaar verbinden en zorgen voor een naadloze procesafhandeling.

Ferag’s beproefde pouch sorter systeem ‘Skyfall’ bevat 125.000 zakken en zorgt voor alle stappen in het bestel- en retourproces: 

 • goederen ontvangen van het hangende kledingmagazijn;
 • volledig geautomatiseerd laden van zakken met voorbereide retourzendingen;

 • dynamische buffering voor een efficiënte materiaalstroom en tijdige beschikbaarheid van goederen;
 • automatisch legen van zakken en distributie van gepickte en gesorteerde goederen naar pakstations;
 • levering van goederen voor verzending.

Belang en reikwijdte

Naast de indrukwekkende technologische oplossing overtuigde Ferag ook de verantwoordelijken van s.Oliver met zijn proactieve inbreng van haar eigen flexibele benaderingen en hun haalbare implementatie in het bestaande concept. “Bovendien erkende en begreep Ferag het belang en de reikwijdte van het project voor ons bedrijf”, verklaarde Dennis Prandl, Director Global Logistics Service Center bij s.Oliver, in een uitleg over waarom Ferag het contract kreeg toegewezen. Zorgen voor een hoge mate van automatisering is een belangrijke vereiste. Een ander vereiste is onbeperkte flexibiliteit. Het concept moet snel kunnen reageren op de vraag uit de markt. Tot slot wil s.Oliver haar klanten een maximale leveringscapaciteit garanderen en haar serviceniveau verhogen zodat de bestelde goederen voor 15:00 uur worden besteld, dezelfde dag verzonden worden.

 

Benieuwd naar de oplossingen van Ferag?

Perfecte coördinatie is cruciaal

Om tot een succesvol project te komen, wordt de coördinatie van alle betrokken partijen een kerntaak. Ferag neemt de verantwoordelijkheid op zich als integrator en organiseert samenwerkingen met leveranciers, waaronder grote bedrijven zoals:

 • Heber Fördertechnik GmbH & Co. KG (containertransport technologie, sortering van uitgaande goederen)
 • MHart Srl (overhead transporteur technologie) 
 • Westernacher Business Management Consulting GmbH (SAP-systeem)

Gevraagd naar de grote uitdagingen noemt Ferag-projectmanager, Fabian Schulz, de exacte montageplanning en de tijdige levering van alle componenten. De laatste fase van het project omvat vervolgens de integratie van alle mechanische en digitale componenten, inclusief enkele nieuwe ontwikkelingen, in een werkend algemeen systeem.

Ferag is met enthousiasme en een enorme hoeveelheid expertise aan het project in Dettelbach begonnen. Het logistieke centrum gaat naar verwachting in februari 2024 open.

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

 • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

  18 april 2024

 • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

  14 maart 2024

Copyright VMS