Nieuws

Geek+ RoboShuttle - De eerste Bin-to-Person-oplossing die CE- en ETL-certificering behaalt

De RoboShuttle-robots van Geek+, C200M en C200S, zijn de eerste Bin-to-Person-oplossingen die CE- en ETL-certificeringen hebben verkregen. Intertek, een wereldwijde certificeringsinstantie, valideert Geek+ om toonaangevende robotica-producten voor magazijnautomatisering te produceren.

Beide robots behaalden in februari 2021 de ETL-certificering volgens de UL 3100-norm. De CE-certificering werd behaald voor C200M in maart 2021 en C200S in 2019, en garandeert dat Geek+ RoboShuttle-robots voldoen aan de EU-normen voor betrouwbaarheid en veiligheid. Het picksysteem is ook CE-gecertificeerd, om de sterkte van zowel hardware als software te waarborgen.

  • C200M

CE & ETL certificeringen voor Geek+

De CE-certificering omvat de Machinerichtlijn (2006/42 / EG) voor gezondheid en veiligheid en voldoet aan de nieuwste EN ISO 3691-4: 2020 veiligheidseisen voor zelfrijdende voertuigen. Het is een upgrade van de oude EN 1525: 1997-norm en markeert de hoogste norm voor robotveiligheid in de EU. Het behalen van de CE-certificering zorgt er ook voor dat de producten voldoen aan de vereisten van de RED Wireless-richtlijn (2014/53 / EU) voor veiligheid en gezondheid, elektromagnetische compatibiliteit en het efficiënte gebruik van het radiospectrum.

De EN ISO 3691-4: 2020-norm werd bereikt na een uitgebreide risicobeoordeling van de C200M, inclusief een analyse van het hardwaresysteem, softwareontwerp, functionele testen van on-site applicatie en testverificatie.

In 2020 was het picking-veiligheidssysteem ‘s werelds eerste pick-veiligheidssysteem dat CE-certificering behaalde door de wereldwijde certificeringsinstantie TÜV Rheinland. Het test verschillende aspecten, van ruimtegebruik en robotbesturing tot het verzendsysteem en een vuurleidingsverbindingssysteem. 

De mens-machine-interactie is veilig en efficiënt met werknemers op werkstations en de robot die door de opslagruimte navigeert en bakken met geselecteerde goederen naar de werknemer brengt. Om de betrouwbare interactie tussen mens en machine verder te waarborgen, heeft de robot een elektronisch regelsysteem inclusief sensoren. 

Met betrekking tot de software kan de robot meerdere functies realiseren, zoals een noodstop, lokale vertraging en brandkoppeling onder controle van het veiligheidsdispatchsysteem, waardoor potentiële veiligheidsrisico’s worden geminimaliseerd.

Geek+ zorgt voor de kwaliteit en veiligheid van de producten door middel van regelmatige inspecties door vertrouwde wereldwijde certificeringsinstanties. Geek+ heeft een breed scala aan uitzonderlijke robotica-oplossingen ontwikkeld voor het stroomlijnen van logistiek en supply chain-operaties, waarmee de holistische benadering van technologie, innovatie en toepassingsgerichte Geek+ R&D wordt gedemonstreerd. 

Geek+ C200M RoboShuttle is de nieuwste orderverzamelingsoplossing voor het geoptimaliseerd verzamelen van orders. Het maakt gebruik van zijn dubbele verlengde vorkarmen, smal gangpadontwerp en hoge reikwijdte om de opslagcapaciteit te verbeteren en volledig gebruik te maken van de horizontale en verticale ruimte. De oplossing kan de opslagcapaciteit 2,5 keer verbeteren in vergelijking met handmatig bediende magazijnen.

Meer weten over de oplossingen van Geek+?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

    18 april 2024

  • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

    14 maart 2024

Copyright VMS