De booming e-commerce sector maakt de Denisort en Denisort Compact “bestsellers”

Interview met Markus Bretz, productmanager bij Ferag

De logistieke sector gaat van record naar record. Deze sector lijkt de coronacrisis beter te hebben doorstaan ​​dan veel andere economische sectoren. Een reden hiervoor is de bloeiende e-commerce sector, die een extra impuls kreeg door de pandemie. Tegelijkertijd stellen trends als same day delivery, dark warehouse, just in sequence en de belofte om duurzamer te ondernemen hogere eisen aan de gehele supply chain. In een exclusief interview beschrijft Markus Bretz, productmanager bij Ferag AG, hoe de Zwitserse material handling-specialist zijn klanten helpt bij het implementeren van state-of-the-art logistieke oplossingen.

 • Wat onderscheidt de uiterst efficiënte systeemoplossingen van Ferag? Welke aspecten van intralogistiek dekt Ferag?

‘’Onze sorteer-, distributie- en materiaalstroomoplossingen zijn volledig modulair en kunnen dankzij hun systeemindeling op verschillende manieren worden gebruikt. Het scala aan toepassingen omvat online verzending, de distributie van poststukken, tweede verpakkingen voor de voedselproductie en de installatie en buffering van auto-onderdelen. Of het nu gaat om een ​​Deniway-, Easychain-, Denisort- of Skyfall-systeem, onze aanpak volgt altijd hetzelfde principe: elk systeem is ontworpen op basis van de goederen die worden getransporteerd en het individuele materiaalstroomproces om klanten een oplossing te bieden die zo efficiënt, flexibel en betrouwbaar mogelijk is. Onze ingenieurs zijn in staat om dit te doen, zelfs wanneer de bestaande lay-out van een gebouw strikte beperkingen oplegt aan procesoptimalisatie. Ook zijn onze systemen probleemloos op te schalen.’’

 • Is er een trend als het gaat om schaalbaarheid? Hoe belangrijk is dit aspect voor klanten?

Gezien de korte termijn veranderingen en trends die we op dit moment zien, speelt dit aspect voor veel klanten een steeds grotere rol. Dit geldt niet alleen voor klanten in de snelle e-commerce sector, maar ook voor industriële klanten. Zo moeten automotive toeleveranciers hun opslag- en materiaalstroomsystemen eenvoudig kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (productieverhoging, modelwijzigingen, etc.) om OEM’s just-in-time en just-in te kunnen blijven leveren.

 • Wat hebben de producten van Ferag op het gebied van duurzaamheid en klimaatbeheersing te bieden? 

‘’Veel van onze producten zijn al “groen” qua design en technologie. Zo zijn de modulaire sorteer- en verdeelsystemen Denisort en Denisort Compact beide gebaseerd op het “rollend, niet schuivend” principe. Dit concept is een kenmerk van de meeste intralogistieke systemen van Ferag en draagt ​​bij aan hun optimale CO2-voetafdruk. Onze transporttechniek, die gebruik maakt van onderhoudsvrije rollen met kogellagers, werkt praktisch vanzelf. Radiale kracht en glijdende wrijving zijn geen partij voor onze technologie. Als gevolg hiervan zijn de systemen die we ontwikkelen en bouwen in staat om zelfs krappe bochten en zware lasten soepel, voorzichtig en gemakkelijk aan te kunnen. Tegelijkertijd wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt. Om deze reden kunnen onze systemen met slechts enkele aandrijvingen werken.’’

 • Welk Ferag-systeem weerspiegelt dit het meest? Waar kunnen klanten deze punten bijzonder goed zien?

”Onze Skyfall-zakjessorteerder, die ook gebruik maakt van rollagertechnologie, is een bijzonder goed voorbeeld van hoge energie-efficiëntie, omdat deze is ontworpen om lange afdalingen mogelijk te maken zonder aandrijvingen en alleen met zwaartekracht. Dit betekent dat de individuele hangers met de zakken eraan geruisloos over stalen rails rollen.”

 • Naar welke oplossingen is dit jaar tot nu toe de grootste vraag van klanten geweest? Wat zijn uw huidige “bestsellers”?

‘’De “bestsellers” bij Ferag op dit moment zijn ongetwijfeld de sorteer- en verdeelsystemen Denisort en Denisort Compact. Met deze twee oplossingen hebben we optimaal kunnen inspelen op de online boom die door de coronapandemie verder werd aangewakkerd. Onze Denisort kantelbaksorteerder kan drie dingen tegelijk. Dankzij het robuuste en beproefde ontwerp is hij naadloos inzetbaar voor transport, orderpicking en sortering. En dat kan zelfs in de derde dimensie. De Denisort maakt dus niet alleen een continue stroom van materialen over meerdere niveaus mogelijk, maar voldoet ook volledig aan de intralogistieke vereisten in het e-commerce segment. 

De kleinere Denisort Compact, die is ontworpen voor het transporteren of sorteren van kleinere artikelen met een gewicht tot 12 kilogram, kan zeer snel worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld voor het beheren van retouren. In aanvulling, de kantelbare trays, die indien nodig aan beide zijden kunnen worden geopend en ervoor zorgen dat het gesorteerde materiaal veilig en voorzichtig wordt verwerkt, worden ook door postbedrijven gebruikt. De Denisort is bij uitstek geschikt voor het verwerken van restpost. Het systeem is ook uitstekend uitgerust om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Zo kunnen systemen van Denisort eenvoudig worden aangesloten op upstream- en downstream-processen via geautomatiseerde oplossingen, onder meer met behulp van DTS.’’

Benieuwd naar de oplossingen van Ferag?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

 • Optimaal stapelen op de kleinste ruimte: de GPA-25 van SEGBERT maakt het mogelijk.

  18 april 2024

 • Ferag AG UTR Ombouw voor DPG Media Nederland in Amsterdam

  14 maart 2024

Copyright VMS