Corrugated packaging

Wat kunnen wij betekenen voor de verpakkingsindsutrie?

Automatisering binnen de verpakkingsindustrie

Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. Hun keuze wordt sterk beïnvloed door mooie verpakkingen met heldere instructies, recyclebare en duurzame verpakkingen. Daarnaast is het aantal e-commerce bedrijven geëxplodeerd en zijn er veel ontwikkelingen in digitale printtechnologieën.

Door de trends die zich voordoen binnen de verpakkingssector, nemen de uitdagingen toe. De markt voor (golf)karton groeit bijvoorbeeld snel. De uitdagingen die zich voordoen, zet VMS graag om in kansen. Ook binnen deze industrie zijn dat kansen voor automatisering en optimalisatie.

 • Omsnoeren
 • Palletiseren
 • Transport
Benieuwd naar de toekomst van verpakkingen in e-commerce?

Omsnoeren van kartonnen verpakkingen

In de verpakkingssector zien we regelmatig een vraagstuk rondom het omsnoeren van kartonnen verpakkingen. In samenwerking met SMB bieden we speciale omsnoeringsmachines voor golfkarton en massief karton.

SMB Cor

Voor 3- en 4-punts vouwdozen is de SMB Cor geschikt. Deze omsnoeringsmachine is onderhoudsarm, gebruiksvriendelijk en intuïtief. De machine zorgt voor een veilige uitlijning van massief karton en dun golfkarton.

 • Formaatwijziging in minder dan 2 minuten
 • Robuust ontwerp en zeer weinig onderhoud
 • Hoge capaciteit

SMB Cor

SMB NEO-VP

De SMB NEO-VP is speciaal ontwikkeld met een pers voor massief karton. De kracht van de NEO-VP ligt in het compact maken van het massieve karton. Doordat de lucht eerst uit het karton wordt gedrukt voordat deze wordt omsnoerd, zijn de stapels veel compacter. Hierdoor kunnen er meer pakketten tegelijk getransporteerd worden.

 • Zuinig dankzij maximale beschikbaarheid
 • Robuust ontwerp en zeer weinig onderhoud
 • Verschillende bandbreedtes

SMB NEO VP

Het palletiseren van kartonnen verpakkingen met robots en cobots

Voor het veilig en stabiel transporteren van uw producten dienen deze goed gepalletiseerd te worden. Het proces van automatisch palletiseren bestaat uit alle activiteiten die nodig zijn om verschillende soorten producten te stapelen op een pallet of een slipsheet op een automatisch en geoptimaliseerde manier. Hiervoor kunnen robots en cobots ingezet worden.

Voor robotoplossingen werken we samen met Skilled Group. Ook kunnen de AGV’s en palletiseerrobots met elkaar gekoppeld worden. Zodra een palletiseerrobot klaar is met het stapelen van een pallet, dan stuurt hij een signaal naar de AGV waarna deze de pallet automatisch weghaalt en verplaatst naar een warehouse of expeditieruimte. Een vrachtwagen rechtstreeks beladen behoort zelfs tot de mogelijkheden. VMS adviseert u graag over de palletiseeroplossing die het beste bij uw bedrijf en situatie past.

 • Verbetering van de productiviteit
 • Verbeterde snelheid en nauwkeurigheid
 • Compact en gebruiksvriendelijk

Skilled - palletiseeroplossingen

Naast robots worden in de verpakkingsindustrie ook regelmatig cobots (of collaboratieve robots) ingezet. Een cobot kan direct naast uw personeel werken, zonder dat daar beschermingsmiddelen voor nodig zijn (dit is wel zo bij industriële robots). Dit komt doordat cobots werken met bijvoorbeeld versnellingen die er niet voor kunnen zorgen dat uw personeel verwond raakt. De cobots kunnen mensen ontlasten van zware, herhalende taken en hierdoor wordt de efficiëntie en de kwaliteit verhoogt.

Onze partner, Segbert, heeft een unieke cobot oplossing voor palletiseren en depalletiseren. De cobot is gemakkelijk te verplaatsen van lijn A naar lijn B, is compact en is binnen 2 minuten te monteren en demonteren.

 • Volledige flexibiliteit op volle snelheid
 • Up and running in 2 minuten
 • Makkelijk te verplaatsen (vandaag lijn A en morgen  lijn B)

CPA 10 Segbert

Automatisch transport van goederen

Voor het productieproces van corrugated packaging worden Automatisch geleide voertuigen (AGV) ingezet. Dit zijn zelfrijdende vorkheftrucks. In de verpakkingsindustrie kunnen AGV’s onbedrukt papier naar de drukpersen vervoeren. Vervolgens wordt het papier gedrukt en kan de AGV dit papier naar de verwerkingslijnen vervoeren, zonder dat de drukker de drukpers hoeft te verlaten. Zo voorkomt u dat er afval wordt geproduceerd en bespaart u kosten.

Hiernaast kunt u per pallet verschillende droogtijden instellen voor in de WIP. U heeft hiervoor geen operator nodig die de droogtijden in de gaten houdt, gezien de AGV volledige controle heeft over dit proces. Daarnaast kan de AGV hulpmaterialen naar de drukpersen brengen.

 • Blok stapelen voor pallets met plano sheets
 • Eindproducten vervoeren naar het magazijn
 • Eindproducten in stellingen plaatsen
 • Automatisch vrachtwagens laden (ATL)

Meer weten over AGV’s?  Bekijk meer

Heeft u een vraag over onze automatiseringsoplossingen voor de verpakkingsindustrie?

Stel uw vraag via het formulier en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS