Optimaliseer uw logistieke processen in AGF

Automatisering in de AGF-sector

Uw efficiency flink verhogen én kosten besparen? Ontdek de oplossingen voor uw AGF-bedrijf

De AGF-sector kenmerkt zich door hoge omloopsnelheden, kwetsbare producten, korte (productie)lijnen en arbeidsintensief werk. Daarnaast is de concurrentie stevig en het blijft een uitdaging om die voor te blijven. Met automatisering van uw interne processen is dit echter goed mogelijk.

VMS heeft jarenlange ervaring in automatisering en procesoptimalisatie. Met een wereldwijd netwerk heeft VMS een breed aanbod aan innovatieve oplossingen. Met deze slimme oplossingen in ons portfolio kunnen wij uw productieproces verbeteren. Hierbij kunt u denken aan het efficiënt inrichten van uw palletiseer- sorteer-, of transportproces.

 • AGF producten
 • Uien - AGF sector
 • Aardappelen - AGF sector

Voor elk proces een geautomatiseerde oplossing

Binnen de AGF-industrie zien wij vaak overeenkomsten op procesgebied. Sommige onderdelen van het interne proces zijn al geautomatiseerd, terwijl andere zaken nog compleet handmatig gebeuren. Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen, kijken wij graag op welk gebied u kan zorgen voor een flinke efficiency verhoging, wat samengaat met kostenbesparing. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat voor ieder (intralogistiek) vraagstuk een totaaloplossing te bieden. Van idee tot implementatie, maar ook op het gebied van aftersales.

Onderstaande processen zien wij vaak terugkomen binnen de AGF-sector. Dit betekent alleen niet dat dit alle processen binnen uw bedrijf zijn. Heeft u een ander proces dat u graag zou willen optimaliseren? Dan helpen wij u daar graag bij.

Opslag

Producten worden bij uw locatie gelost. Na het uitladen van de pallets worden deze op de juiste locatie opgeslagen. Hierbij worden de pallets intern getransporteerd. Een zeer geschikte oplossing om dit proces te optimaliseren is een Automatisch Geleid Voertuig (AGV’s). Met een automatisch voertuig kan dit opslag-proces 24 uur per dag, en 7 dagen per week, onbemand uitgevoerd worden. Hiermee vergroot u de efficiency en kan het werk zeer nauwkeurig uitgevoerd worden.

Gemixt palletiseren

De pallets zijn opgeslagen binnen uw distributiecentrum. Op iedere pallet staan verschillende producten. Voordat de producten ingeladen kunnen worden voor transport naar uw klanten, moeten er verschillende producten op één pallet worden gestapeld. Dit zijn producten en aantallen die continu kunnen wisselen. De Gantry robot is gespecialiseerd in dit proces, genaamd gemixt palletiseren.

Inladen

Zodra de producten op de juiste pallets staan, worden deze pallets eerst weer intern getransporteerd. Dat proces kan met behulp van de AGV die we eerder hebben benoemd. Vervolgens worden de pallets ingeladen in een vrachtwagen of oplegger. Hierbij kan Automatic Truck Loading (ATL) worden toegepast. De ATL-robot laad de vrachtwagen automatisch in. Eventueel kan dit automatisch overgenomen worden vanaf de AGV.

Wilt u nu al in contact komen over de mogelijkheden voor uw AGF-bedrijf?

Ontdek snel wat wij voor uw AGF-bedrijf kunnen betekenen

Gemixt palletiseren met de Gantry robot

Verschillende producten palletiseren is voor veel AGF-bedrijven een lastig proces. De producten en aantallen wisselen continu en de eindklant wil de producten sneller dan ooit ontvangen. Door dit proces te optimaliseren en daarmee de efficiency te verhogen, komen de verschillende pallets sneller in de vrachtwagen en de producten eerder bij uw uiteindelijke klant.

Voor dit palletiseerproces hebben wij de Gantry Robot. Deze robot is gespecialiseerd in het stapelen van verschillende producten op één pallet. Hiermee wordt uw proces van gemixt palletiseren volledig geautomatiseerd en is de foutmarge een stuk lager.

Skilled Gantry Robot

Wij helpen u graag met het optimaliseren van uw palletiseerproces

Meer informatie over de Gantry robot

 • Gantry Robot - Skilled Group

  Skilled – Gantry robot

  De Gantry robot komt voort uit de behoefte om een ​​gebruiksvriendelijke en economische palletiseerrobot te leveren voor productielijnen met een lage snelheid. Vanwege het eenvoudige ontwerp en de modulaire constructie kan de installatie en het opstarten in enkele dagen worden voltooid. Een Gantry (of portaal) robot kan bewegen over een horizontaal vlak en wordt ook wel een ”lineaire” robot genoemd. De Gantry wordt meestal ingezet voor pick & place-toepassingen.

  • Ideaal voor het palletiseren van 1 product tegelijk (speciale palletiser)
  • Ook mogelijk om meerdere productlijnen te palletiseren
  • Geschikt voor zeer zware producten met behulp van een gecentraliseerd palletiseergebied

Intern transport met een AGV en inladen met een ATL

Een AGV staat voor Automatisch Geleid Voertuig (Automated Guided Vehicle) en dit is een volledig geautomatiseerd en onbemand transportvoertuig. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken manoeuvreert dit onbemande voertuig zelfstandig door magazijnen, productie- en distributieomgevingen. Een AGV kan veel goederen intern transporteren en wordt dan ook gebruikt voor industriële toepassingen om pallets en/of materialen naar posities binnen die omgevingen te vervoeren.

Dankzij de automatisering van uw productflow worden de kosten, die geen waarde aan de producten toevoegen, geminimaliseerd. Zo hebben AGV’s geen pauze nodig en verhogen ze de veiligheid aanzienlijk. Schades of ongelukken zijn verleden tijd. Hierdoor is er sprake van een directe verlaging van de operationele kosten.

Het proces van intern transport kan mooi aansluiten op de line waar een ATL kan worden ingezet, wat staat voor Automatic Truck Loading. Hierdoor worden pallets eerst intern getransporteerd door een AGV en de ATL kan vervolgens het laden overnemen. Een ATL is een flexibel voertuig met visie-begeleiding en kan daardoor een vrachtwagen of oplegger optimaal indelen. Dankzij een 2D-scanner kan de ATL pallets in vrachtwagens laden en zelfstandig werken op het perron.

Skilled AGV

Skilled ATL

Wij geven u graag advies over Automated Guided Vehicles voor uw AGF-bedrijf

AGV oplossingen voor intern transport en automatisch inladen

 • Skilled LGV Systemen

  Skilled – LGV systemen

  Skilled LGV (Laser Guided Vehicle) is een automatische vorkheftruck die, samen met de Skilled palletiseersystemen, volledige "end-of-line" automatisering mogelijk maakt. De LGV's zijn meestal uitgerust met vorken die geschikt zijn voor een enkele pallet / dubbele pallets of zelfs pallets die tot 10 meter in een magazijn moeten worden getild. De LGV's passen in elk gebied of industrie waar een vorkherftruck wordt gebruikt.

  • Zeer eenvoudige installatie op de locatie van de klant, wat productiviteitstijd bespaart
  • Dankzij de modulariteit kan het systeem eenvoudig worden aangepast aan toekomstige productiebehoeften
  • Transport van verschillende producten en pallets, afkomstig van verschillende productielijnen, van en naar het opslag- en vrachtwagengebieden
 • Skilled ATL

  Skilled – ATL systemen

  ATL (Automatic Truck loading) verwijst naar de automatisering van het laden van vrachtwagens en aanhangwagens met behulp van verschillende soorten AGV systemen. De ATL is ontwikkeld door de toenemende vraag naar automatisering in het afzetgebied. Industrieën zoals voedsel en dranken, papier, automotive, chemie, zuivel en glas gebruiken ATL systemen.

  • In staat om zelfstandig te werken in laadgebieden
  • Kan zelfstandig pallets laden op vrachtwagens
  • Geschikt voor veel industrieën

Kom met ons in contact voor uw mogelijkheden

Wij kunnen het goed begrijpen dat u een vraag heeft over deze oplossingen voor de AGF-sector. Het verhaal achter de oplossingen blijft altijd een beetje ‘vaag’, helemaal als u voor het eerst overweegt om uw bedrijfsprocessen te automatiseren en optimaliseren. Daarom komen wij graag met u in contact om het u goed uit te kunnen leggen. U kunt het contactformulier invullen en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Veer Motion Solutions B.V.

Daltonstraat 20A
3846 BX Harderwijk
+31 85 760 89 60

Bekijk voor welke sectoren wij nog meer oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Copyright VMS