Omsnoeringsband

Oplossingen op het gebied van omsnoeren

Verbruiksmaterialen

Het omsnoeren van pakketten en pallets is en blijft een belangrijke taak. Hiermee worden producten gebundeld, vastgemaakt en verstevigd met een stalen- of kunststofband. Dit zorgt ervoor dat de palletladingen en pakketten worden gestabiliseerd en op een veilige manier getransporteerd worden. 

VMS heeft 30+ jaar ervaring in de omsnoeringstechnologie en levert al jaren diverse soorten verbruiksmaterialen. Het omsnoeren van pakketten en pallets blijft namelijk een belangrijke taak. Hiermee worden producten gebundeld, vastgemaakt en verstevigd met een stalen- of kunststofband. Dit zorgt ervoor dat de palletladingen en pakketten worden gestabiliseerd en op een veilige manier getransporteerd worden.

Bij VMS kunt u terecht voor PP en PET omsnoeringsband, hecht- en nietdraad. Ontdek de mogelijkheden!

PP en PET omsnoeringsband voor allerlei sectoren

Wij staan garant voor de levering van hoogwaardige kwaliteit omsnoeringsband. Om aan uw wensen te kunnen voldoen, bieden wij zowel omsnoeringsband van Polypropyleen (PP) als van Polyester (PET) in diverse breedtes en diktes aan.

PP band
Polypropyleen (PP) omsnoeringsband is uitermate geschikt voor het verpakken van goederen tot een gewicht van 30 kg. Hierbij kunt u denken aan pakketten, losse bundels, kranten en tijdschriften. Polypropyleen is bestand tegen temperatuurwisselingen en verliest hierdoor geen kwaliteit. Polypropyleen is een kunststof zonder chloriden, is volledig recyclebaar en mede daardoor milieuvriendelijk. Leverbaar in breedtes van 5-16 mm en in diktes van 0,35 tot 0,8 mm en verkrijgbaar in diverse kleuren. Uiteraard heeft ons omsnoeringsband een geringe kromming waardoor storingen minimaal zijn.

pp band

PET band
Polyester (PET) band is uitermate geschikt voor het omsnoeren van zeer zware producten, zoals bakstenen, meubelen, dakpannen en metaalproducten. Ook is PET band bestand tegen klimaatinvloeden waardoor er geen corrosie of roest kan ontstaan. Door de hoogwaardige kwaliteit is het vrijwel onmogelijk dat dit PET band gaat splijten. PET band is leverbaar in breedtes van 10-19 mm en in diktes van 0,53 tot 1,27 mm en verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

Wilt u in contact komen over onze verbruiksmaterialen?

Bent u (ook) opzoek naar een omsnoeringsmachine?

Het bundelen, vastmaken of verstevigen van een product of pallet met behulp van een stalen- of kunststofband: dit is het proces van omsnoeren. Het doel van omsnoeren is om ervoor te zorgen dat goederen beveiligd worden tijdens het interne of externe transport. Door onze samenwerking met SMB bieden wij onze klanten een breed scala aan omsnoeringsmogelijkheden.

Van handomsnoeringsmachines tot volautomatische omsnoeringsmachines en inline systemen. Het uitgebreide assortiment maakt dat er voor iedere branche een geschikte machine is. Zoals een volautomatische omsnoeringsmachine voor de krantenindustrie en de RVS uitvoering voor de voedselindustrie.

Bekijk de informatie over verbruiksmaterialen van onze partners.

 • Omsnoeringsband Teufelberger

  Catalogus over omsnoeringsbanden

Bekijk voor welke sectoren wij oplossingen bieden

 • Packaging

  (Corrugated) packaging

  Trends binnen de verpakkingsindustrie komen voort uit het gedrag van de consumenten. De uitdagingen binnen de verpakkingsindustrie nemen dan ook toe. VMS kan door de samenwerking met onze partners verschillende oplossingen bieden voor de verpakkingsindustrie.

 • Ferag Skyfall Fashion

  Fashion and Apparel

  De kledingindustrie wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en is constant in beweging. Dit daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistiek. Wij bieden oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van het orderverwerkingsproces voor alle kanalen.

 • ferag skyfall sorter

  Warehousing and Logistics

  Magazijnoplossingen zijn over de jaren heen flink geëvolueerd. Met alle nieuwe technologieën en de groei van bijvoorbeeld E-commerce, is warehousing een belangrijk onderdeel die veel aandacht krijgt. VMS biedt (totaal)oplossingen voor verschillende magazijnen.

 • ferag Mailroom

  Print and Postal services

  Door de digitalisering is er een afname in de vraag naar print. Hierdoor is het belangrijker dan ooit tevoren om in te spelen op deze ontwikkelingen en hier de juiste print applicaties voor in te zetten, zoals automatisering van de worflow. VMS helpt u graag bij het benutten van de kansen die digitalisering met zich mee brengen.

 • Ferag deniway

  Distribution

  Doordat de eindgebruiker steeds veeleisender wordt, moeten orders sneller afgehandeld worden en fouten worden niet geaccepteerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden in magazijn- en distributiecentra steeds complexer. VMS biedt verschillende logistieke oplossingen voor het optimaliseren van uw magazijn- en distributiebeheer.

 • ferag Automotive

  Automotive

  Samen met onze partners beschikken wij over volledig geautomatiseerde oplossingen voor de auto-industrie. Door te profiteren van deze oplossingen, kunt u winstgevend en concurrerend blijven.

 • Healthcare and Chemicals

  Healthcare and Chemicals

  VMS biedt in samenwerking met partners slimme oplossingen om de productiviteit en effectiviteit te vergroten binnen uw bedrijfsproces. Door uw processen te automatiseren kunt u snel en flexibel reageren op de concurrerende markt en de steeds veranderende eisen in de gezondheidszorg.

 • E-commerce

  E-commerce

  Tegenwoordig willen mensen hun orders steeds sneller ontvangen, dus de logistieke processen binnen E-commerce distributiecentra kunnen geoptimaliseerd worden om die snelheid te garanderen. VMS biedt in samenwerking met onze partners een breed scala aan oplossingen voor E-commerce.

 • Food and beverages

  Food and Beverages

  VMS biedt verschillende oplossingen voor magazijnlogistiek voor producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en dranken. Dit kunnen zowel regionale als multinationale voedselproducenten zijn.

Deze vragen hadden andere mensen.

Copyright VMS