De ideale verpakking is op maat, compact en robuust

Bij e-commerce moet de verpakking de afmetingen van het product volgen. E-BM produceert uiterst robuuste verpakkingen: de basis van de verpakking bestaat uit één stuk zonder bodemsluiting, en de hoeken zijn versterkt met een dubbele laag materiaal. Het resultaat is een verbeterde weerstand om items tijdens levering te beschermen en een betere ervaring voor de klant. De E-BM is ontworpen om naadloos te integreren met magazijnbeheer- en controlesystemen, waardoor de verpakkingsafmetingen automatisch kunnen worden aangepast aan het eindproduct, on-demand. De mogelijkheid om verpakkingen op maat te produceren betekent tot 40% kleinere verpakkingsformaten (in vergelijking met de standaard verzenddozen die vaak op de markt worden gebruikt) en minder grondstoffen, wat karton bespaart. Op maat gemaakte dozen zijn ook handiger in de latere fasen van de supply chain, wat het hanteren en de ruimte vergemakkelijkt, evenals het optimaliseren van transport tijdens verzending of levering, wat resulteert in verminderde emissies en een kleinere voorraadvoetafdruk.

De lat ligt steeds hoger, maar Coesia kan de uitdaging aan

Logistieke hubs hebben voornamelijk systemen nodig die in staat zijn om een ​​groeiend aantal producten van verschillende vormen en maten te hanteren, sorteren en verpakken. Daarom is het cruciaal om een partner te hebben die langdurige ervaring combineert in de ontwikkeling van oplossingen voor stevige verpakkingen, zoals Emmeci, met de kracht van een toonaangevende industriële automatiseringsgroep zoals Coesia. Samen hebben Emmeci en Coesia de E-BM gecreëerd; een verpakkingsmachine specifiek ontworpen voor de e-commerce sector. E-BM verpakt een breed scala aan goederen uit sectoren zoals elektronica mode en cosmetica, waaronder tablets, pc’s, kleding en

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

De flexibiliteit van E-BM maakt niet alleen automatische aanpassing van de doos aan de afmetingen van het te verzenden product mogelijk, maar ook aanpassing van de verpakking op vele verschillende manieren, inclusief tape sluiting. Het biedt ook talloze opties voor het afdrukken van codes en labels om te helpen bij het controleren en traceren van pakketten.

De voordelen van één partner hebben

Het kiezen van Coesia als enige partner in de e-commerce industrie biedt oneindige voordelen, in de eerste plaats dat van een end-to-end oplossingsaanbieder. Coesia begeleidt zijn klanten naadloos door elke fase van hun e-commerce automatiseringsreis, van doosproductie en vullen, via digital printing, tot palletiseren.

De e-commerce oplossingen van Coesia draaien om drie belangrijke domeinen, om operaties te verbeteren en klanttevredenheid te waarborgen.

Ten eerste herdefiniëren Coesia’s pack automation-oplossingen het inpakken, doosproductie, doosvulling en digital printing voor de e-commerce industrie. Aangepast aan specifieke vereisten, voldoen deze oplossingen aan de behoefte aan op maat gemaakte, gepersonaliseerde verpakkingen, wat resulteert in een uitstekende klantbeleving.

Ten tweede markeren de E-Fulfillment-oplossingen het begin van een nieuw tijdperk van procesautomatisering, met zorgvuldige ontwerpen die zijn afgestemd op de voortdurend evoluerende uitdagingen waarmee e-commerce spelers te maken krijgen. Van transportoplossingen tot innovatieve sorteermachines is de portefeuille ontwikkeld om elk aspect van hun activiteiten te optimaliseren.

Ten slotte zorgen de geavanceerde robotica-capaciteiten van Coesia voor veilige behandeling van een divers assortiment producten, dozen en kisten, voor een naadloze reis van pickingsystemen tot palletiserings- en depalletiseringsapparatuur.

In de dynamische wereld van e-commerce schittert Coesia als pionier in geavanceerde technologie en op de klantgerichte oplossingen. Innovatie en gebruiksvriendelijkheid staan centraal in zeer geavanceerde technologische oplossingen, allemaal gericht op het leveren van flexibiliteit, efficiëntie en wendbaarheid.

Een sector met dubbelcijferige groei

De e-commerce verpakkingssector is wereldwijd ongeveer 60 miljard dollar waard en is dynamischer dan ooit. Volgens voorspellingen zal het in de komende vijf jaar met 13,8% groeien tot meer dan USD 115 miljard in 2028*. E-commerce is nu het favoriete verkoopkanaal voor een breed scala aan goederen, waaronder consumentenproducten, voedsel, high-tech en mode. De uitbreiding van de sector omvat niet alleen logistiek en transport; ook de gerelateerde verpakkingswereld groeit en verandert.

VMS

Voor een rendabele en efficiënte bedrijfsvoering is een sorteersysteem dat optimaal aansluit op uw behoeften, onmisbaar. Coesia is een gerenommeerde partner waarmee we nauw samenwerken om complete intralogistieke oplossingen te ontwikkelen voor diverse industrieën, waaronder productie, e-commerce en omnichannel. Onze gezamenlijke ambitie is om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie in de warehousing-sector.

Wij adviseren u natuurlijk graag over de ideale oplossing voor uw bedrijf.  Wilt u meer weten over sorteeroplossingen? Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

Copyright VMS