Nieuws

Start van samenwerking met Sitma voor verpakkingsoplossingen e-commerce

Sitma logo

Start van samenwerking met Sitma voor verpakkingsoplossingen e-commerce

VMS, gespecialiseerd in het automatiseren van interne logistieke systemen, is per 1 januari 2021 vertegenwoordiger van Sitma Machinery. De samenwerking met Sitma is ontstaan om behoeftes vanuit de e-commerce sector te vervullen op het gebied van duurzaam verpakken.

  • E-wrap solutions e-commerce

Totstandkoming samenwerking

Dankzij de sterke invloed van onder andere Covid-19 koopt meer dan 80% van de Nederlandse bevolking regelmatig online. Nederland is daarmee één van de landen met de hoogste groeicijfers in e-commerce binnen Europa en dat vraagt om duurzame verpakkingsoplossingen.

Door de samenwerking tussen Sitma en VMS kunnen de behoeftes op het gebied van verpakken vervuld worden. Sitma versterkt met dit partnership de aanwezigheid in de Benelux en VMS kan met deze oplossingen het aanbod voor de supply chain en intralogistiek uitbreiden.

“De knowhow van het technische team van VMS dat in staat is om ondersteuning en onderhoud te bieden aan complexe hogesnelheidsmachines in veeleisende markten, was voor ons de doorslaggevende factor voor de samenwerking. Het is uitermate belangrijk voor ons om de oplossingen van Sitma bekend te maken, maar het is nog belangrijker om na de verkoop ook aanwezig te blijven”, aldus directeur Gianluca Rossi van Sales & Marketing van Sitma.

Verpakkingsoplossingen e-commerce

Met het partnership kunnen alle kansen tijdig en effectief opgepakt worden die verband hebben met de behoefte aan verpakken op logistiek gebied, welke voortkomen uit de groeitrend in de e-commerce sector. Met de Fast Pack van Sitma is het bijvoorbeeld mogelijk om achtereenvolgens pakketten van verschillende vormen en maten te verpakken in papier. Dit maakt het een duurzame en flexibele oplossing. 

‘’De oplossingen van Sitma passen perfect bij die van VMS, op het gebied van interne logistiek, robotica, sorteren en palletiseren tot aan AGV’s.’’, zegt Niels van der Sloot, eigenaar van VMS.

Meer weten over de verpakkingsoplossingen van Sitma?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Segbert palletiseerlijn voor Mediahuis

    23 maart 2023

  • LogiMAT 2023, Stuttgart

    23 maart 2023

Copyright VMS