Nieuws

Geek+ lanceert S100C voor intelligente sortering van grote pakketten

Geek+, onze partner voor AMR oplossingen, lanceert de nieuwe S100C. Deze robot is geschikt voor de sortering van grote pakketten, bespaart 30% ruimte en vermindert arbeidsintensieve bewerkingen voor een veiligere, nauwkeurigere en efficiëntere sortering.

Direct in contact komen over de mogelijkheden?

De S100C van Geek+

Door de toegenomen online verkopen en de behoefte aan systemen die flexibel kunnen omgaan met een breed scala aan goederen, ontstaan er uitdagende logistieke scenario’s. Geek+ buigt deze uitdagingen om in kansen met de lancering van de S100C, een stabiele en betaalbare oplossing. De robot ondersteunt het sorteren van eenheden, het sorteren van pakketten en het transport van bakken, waardoor het toepasbaar is in veel industriële scenario’s, van 3PL’s en distributiecentra tot luchthavens.

Werking S100C

De S100C is uitgerust met een onafhankelijk roterend besturingschassis en de robot voorkomt botsingen. Hierdoor kan de S100C in smalle ruimtes opereren, waardoor 30% van het sorteergebied wordt bespaard.

Met snelle stuurbanden kan de robot twee items in één keer verwerken of één groot item afleveren met een snelheid van 2 m/s. Als een pakket te dicht bij de rand van de controleband wordt geplaatst, dan zal de robot langzamer gaan rijden en de positie van het pakket aanpassen om nauwkeurigheid en veiligheid te garanderen.

Bovendien zorgen de mechanische structuur en de dragende componenten van de S100C voor een naadloze behandeling van pakketten met een gewicht van 100 kg of meer, waardoor arbeidsintensieve bewerkingen en bijbehorende risico’s worden verminderd.

Veilig, efficiënt en snelle implementatie

Kai Liu, mede-oprichter, VP Picking & Smart Warehouse, Geek+, zegt: “Bij Geek+ streven we ernaar om robotica-oplossingen te ontwikkelen waarbij er geen keuze gemaakt hoeft te worden tussen efficiëntie of veiligheid. Met S100C kunnen bedrijven zorgen voor een veiligere werkomgeving, terwijl ze voldoen aan de behoeften aan nauwkeurigheid en effectievere verwerking van grotere ordervolumes. De robot is een goede economische keuze aangezien het systeem dat de S100C aandrijft een eenvoudige implementatie en snelle schaalvergroting mogelijk maakt.”

Gebouwd op AI-gestuurde AMR-technologie, maakt het sorteersysteem dat de S100C aandrijft een snelle implementatie in minder dan 2 weken mogelijk. De flexibiliteit van het systeem leidt tot lagere implementatiekosten en stelt bedrijven in staat om operaties snel op te schalen door het aantal robots aan te passen.

Hiernaast kan de robot eenvoudig worden geïntegreerd met de bestaande infrastructuur en samenwerken met andere robots om uitgebreide systemen voor geautomatiseerde magazijnactiviteiten te realiseren. Ten slotte kan het systeem eenvoudig worden aangepast om RFID-technologie of barcodescanning te ondersteunen voor een efficiëntere sortering.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van de S100C voor uw bedrijf?

Wij delen graag informatie over ons vakgebied.

  • Segbert palletiseerlijn voor Mediahuis

    23 maart 2023

  • LogiMAT 2023, Stuttgart

    23 maart 2023

Copyright VMS