Sitma logo

Over onze partner Sitma

Verpakkingsoplossingen voor uw e-commercebedrijf? Dan is Sitma de ideale partner. Sitma heeft zich al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor de verpakkings- en logistieke sector.

Machines zoals de “e-Wrap 2.0″ en ”FastPack” zijn ontworpen voor topprestaties binnen de e-logistics. De machines zijn in staat om nieuwe en innovatieve materialen te gebruiken, waaronder papier en biofilm. Zo zorgt Sitma voor duurzame verpakkingsoplossingen.

Benieuwd wat de verpakkingsoplossingen van Sitma voor uw bedrijf kunnen betekenen?

De verpakkingsoplossingen van Sitma voor e-commerce

De e-Wrap 2.0

Sitma heeft de e-Wrap doorontwikkeld en een 2.0 versie op de markt gebracht. De “2.0” -versie biedt niet alleen de mogelijkheid om pakketten van verschillende formaten te verpakken, maar integreert en automatiseert geavanceerde processen. Zo voldoet Sitma meer aan de behoeften op het gebied van efficiëntie, werkbeheer en kostenbesparing van bedrijven die actief zijn in de e-commerce sector.

E-wrap solutions e-commerce

Werking verpakkingsmachine

De machine is speciaal ontworpen voor de e-commerce-sector en is een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om pakketten en enveloppen van verschillende formaten te verpakken. Ook kunt u de pakketten met allerlei soorten verpakkingsmateriaal verpakken, waaronder biofilm en papier.

In het bedieningsconcept van de e-Wrap 2.0 verpakkingsmachine halen de e-cobots (stroomopwaarts) automatisch pakketten uit de rekken (laden met daarin de bestellingen die verpakt en verzend dienen te worden). De verpakkingsmachine werkt in verticale richting en garandeert een verpakking met op maat gemaakte folie. De folie wordt aangebracht op verpakkingen van verschillende maten en vormen, waardoor de verschillende bewerkingen van snijden, lassen, wegen en labelen snel worden uitgevoerd.

De e-Wrap 2.0 kan ook worden uitgerust met een speciaal invoersysteem dat de mogelijkheid biedt om papieren bijlagen (zoals facturen, retournota’s of andere documenten) toe te voegen, te printen en aan te brengen. Hiervoor is geen lijm nodig, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op material handling.

Products in E-wrap solutions Sitma

Fast Pack

De nieuwste machine van Sitma heet Fast Pack. Dit is een goed presterende verpakkingsmachine en een flexibele oplossing voor e-commercebedrijven. De Fast Pack is geschikt voor het verpakken van een breed scala aan goederen van industrieën als: cosmetica en persoonlijke verzorging tot kleding, elektronica, boeken, muziek en media.

Fast Pack Sitma

Snel en flexibel, voor constant veranderende behoeften

Fast Pack is flexibel en kan achtereenvolgens pakketten van verschillende vormen en maten verpakken, terwijl het met verschillende snelheden werkt, tot wel 3.500 pakketten per uur. Het machineconcept is modulair en kan worden geprogrammeerd totdat het past bij de lay-out van de lijn en de productiebehoeften van de klant. Fast Pack verwerkt ook verschillende vormen en maten, waarbij het product vooraf wordt opgemeten om pakketten op maat te maken. Deze eigenschappen maken het tot de ideale oplossing voor fulfilment in de groeiende e-commerce-industrie, waar pakketvorm en afmetingen vaak sterk verschillen.

Traceerbaarheid

Een andere toegevoegde waarde voor een verpakkingslijn is de mogelijkheid om innovatieve accessoires op te nemen voor het beheer van complexe gegevens. Deze integreren en vergroten de mogelijkheden die worden geboden door geconsolideerde technologie zoals inline printers en labelers. Sitma heeft een hardware- en softwaresysteem geïmplementeerd waarmee informatie kan worden gevolgd bij het beheren van e-commercebestellingen in de hele distributieketen, zodat het onderling verbonden is.

Hoe werkt de track-and-trace?

In het voortraject worden productdata verzameld en vervolgens geanalyseerd, gekoppeld en verder verbeterd. Elk product, inclusief de verpakking en de inhoud ervan, krijgt een apart ID-nummer toegewezen, dat vervolgens gedurende het hele proces wordt gevolgd en getraceerd. De technologie die Sitma gebruikt, is ontworpen om perfect te worden geïntegreerd met de WCS en databases van uw bedrijf, waardoor de reeds bestaande informatie wordt verbeterd door gegevenscontrole uit te voeren. Dit alles zorgt voor een grotere effectiviteit en minimaliseert de kans op fouten, verspilling en herbewerkingen.

Vraag uw gratis whitepaper aan!

Meer weten over de toekomst van verpakkingen in e-commerce? Vraag de (gratis) whitepaper aan.

Whitepaper Sitma

  • Sitma E Wrap 2.0
Copyright VMS