Logo Avancon

Over onze partner voor conveying oplossingen

Avancon is opgericht met het idee een modern transportsysteem op de markt te brengen die er ook nog eens goed uitziet. Enkele jaren geleden berekende Dieter Specht, mede-oprichter van Avancon, dat er binnen toen en 25 jaar later wereldwijd miljarden dozen getransporteerd en gedistribueerd moesten worden. Om die reden is de Avancon ZPC-Belt Conveyor ontworpen. Een transportsysteem dat geschikt is voor allerlei soorten goederen met een ongelijke bodem, zoals pakketten, bagage, in krimpfolie verpakt voedsel, polybags, zakken en meer. En die miljarden dozen? Dat is nu al realiteit.

 • Transportsystemen met de nieuwste technologie
 • Kostenbesparing bij montage en installatie
 • Meer dan 1000 verschillende toepassingen
Benieuwd naar wat de oplossingen van Avancon voor uw bedrijf kunnen betekenen?

De Conveyor oplossingen van Avancon

Het Avancon ZPC roller Conveyor Systeem met twee rijen van enkele rollen

Avanvon Conveyor Technology

Transporteert u uniforme dozen binnen uw interne omgeving? Dan is het Avancon systeem met 2 rijen van enkele rollen zeer geschikt.

 

Het Avancon ZPC roller conveyor Systeem met twee rijen van dubbele rollen

Maakt u gebruik van dozen of trays die net een andere vormgeving hebben? Dan is het systeem met dubbele rijen handig voor intern transport.

De werking van het Avancon Sorting systeem

 

Avancon Conveyor

Het Avancon ZPC roller Conveyor Systeem met afstandhouders

Avancon ZPC System With Conveyor Roller Corpus And Spacers

Ook dit systeem is geschikt voor het transporteren van dozen of trays. Echter is bovenstaand systeem voorzien van transportrollen die geschikt zijn voor kleine goederen met een lengte vanaf 120 mm, zonder dat u rollen met kleinere diameters hoeft te gebruiken.

Het Avancon ZPC roller conveyor Systeem met multiblocken

 

Avancon Multiblock Conveyor Rollers

Voor goederen van verschillende afmetingen – zoals zeer kleine, grote of gemengde dozen – kunt u de Avancon “multiblock” gebruiken. Dit systeem kan zowel met als zonder zachte banden van polyurethaan gemaakt worden.

Bovenaanzicht van het Avancon Sorting systeem

Avancon Sorter

 

 

 • Conveyor System Avancon
 • Avancon sorting

Het verhaal achter Avancon

Bij het analyseren van de bestaande aangedreven transportsystemen, voelde de oprichter van Avancon de noodzaak voor een verandering. De meeste transportconstructies waren lelijk, ouderwets, ingewikkeld, vol kabels – zoals spaghetti -, met grote motoren aan de buitenkant en zichtbare controlekasten die uitstaken.

Met deze indrukken in gedachte zat Dieter enkele jaren geleden op het balkon van een hotel in Gstaad in de Zwitserse Berner Alpen met uitzicht op het schilderachtige berglandschap van 3000 meter en hoger, waar hij zijn vakantie doorbracht.

Terwijl hij het prachtige landschap bewonderde en droomde, zag hij plotseling de oplossing voor de toekomst heel duidelijk. Daar was het, het transportsysteem met een modern en gestroomlijnd aluminium frame, volledig gesloten. De aandrijfsystemen en de elektronische besturingssystemen evenals alle kabels zouden binnenin worden geïnstalleerd, maar van buitenaf onzichtbaar. Dit ontwerp zou passen in de hedendaagse architectuur en machinecentra. Natuurlijk is tegenwoordig alles veel beter ontworpen dan in het verleden. Kijk maar naar de moderne spoorwegen of smartphones, enzovoort.

Vervolgens begon Dieter alle vereisten voor een modern transportsysteem op te sommen. Deze lijst groeide en groeide en er kwamen veel nieuwe ideeën. Vaak werd hij midden in de nacht wakker met een nieuw idee voor een aanpassing of een andere manier om de constructie te verbeteren. Daarnaast was hij geboeid door de nieuwe OTU (Omni-directional Transfer Unit). Een modulair product dat onmisbaar is in elk transportsysteem.

Als hedendaagse kunstenaar en ontwerper heeft hij altijd zijn schetsboek bij zich. Hij kon goede tekeningen en nieuwe ideeën ontwerpen voor een eigentijds en indrukwekkend transportsysteem dat hij aan zijn ingenieurs kon laten zien. Dieter was enthousiast over zijn ideeën en dacht dat groeiende logistieke centra in moderne gebouwen zijn ontwikkeling nodig hadden. Hij zag alle voordelen in combi met de eenvoud van de nieuwe material flow-systeem. Een systeem dat kan worden gebruikt voor 1000 toepassingen.

Dieter is op zoek gegaan naar een naam voor het moderne ontwerp, een naam die anders was dan alle bestaande. Hij vond dat “avant-garde” de juiste definitie is. De combinatie van de twee woorden “Avant-garde” en “Conveyor” maakte “Avancon”, de naam van het nieuwe bedrijf.

Via belangrijke systeemintegrators in Europa, Noord-Amerika en Azië heeft Avancon al verschillende systemen geproduceerd en geleverd voor E-commercebedrijven, opslag- een distributiecentrum van een groot internationaal expeditiebedrijf en een röntgenfabrikant die het systeem installeert in veel luchthavens over de hele wereld voor checkpoints in luchthavenbeveiliging.

Sinds 1 juli 2019 is het vooruitstrevende conveyorsysteem in Nederland verkrijgbaar via VMS. Business owner Niels van der Sloot van VMS is blij met de nieuwe samenwerking. “Voor ons is de oplossing van Avancon een prachtige aanvulling op ons productportfolio van moderne, innovatieve en kwalitatief hoogstaande material handling systemen. De onderdelen van Avancon kunnen snel en simpel aan elkaar worden geklikt, waarna een zelflerend systeem ontstaat. Complexe en tijdrovende integratieprocessen zijn overbodig.”

Wilt u in contact komen over de mogelijkheden van Avancon voor uw bedrijf?
 • Avancon ZPC Conveyor System
 • Avancon Avant Garde Conveyor Technology
 • Compleet systeem Avancon
 • Avancon sorting
 • Avancon Technology Airport
 • Conveyor Technology
 • Avancon compleet systeem
Copyright VMS